Nyheter

Castro har presenterat nästa 2-åriga stjärna

Publicerad
Francisco Castro har presenterat nästa 2-åriga stjärna. Det handlar om Gulfstream Tiger som vann med gott om luft till konkurrenterna och gott om krafter kvar i debuten.
Francisco_Castro_4485_9v7uo2
Francisco Castro Foto: Stefan Olsson

– Han visade vad vi har förväntat sig av honom, sa en påtagligt nöjd Castro.

Tanken var egentligen att Gulfstream Tiger skulle få en lugn inledning på sin karriär och gå med som trea–fyra i det lilla fältet, men han gled obesvärat till front och när sedan Elione Chaves kallade på honom stack han bara undan på pigga ben.

Gulfstream Tiger köptes för 110 000 pund på Goffs Breeze Up–sale i april till The JC Organization ApS. Och han köptes för att vara en stjärna.

– Han har visat bra temperament, han har en fin kropp och hans stam är väldigt stark flera led bakåt, förklarar varför just Gulfstream Tiger valdes ut.

I Gulfstream Tiger och Nocentsinkentucky har Castro två av Sveriges mest spännande tvååringar. Nu gäller det också att hitta passande matchning på de två talangerna.

Det mesta tyder på att Nocentsinkentucky stannar hemma på Jägersro och går mot Lambada Cup den fjärde augusti medan Gulfstream Tiger kan siktas mot Futurity Stakes på Klampenborg en vecka senare.

Gulfstream Tiger ägs alltså av JC Organization ApS och bakom det namnet står Alice Weiste och John Christensen som gjort en tung satsning på galoppsporten.

– Men det är kul att få stå som en vinnare, sa John efter att Gulfstream Tiger vunnit sitt unga livs första seger.

Elione Chaves kontrakterad ryttare för JC Organization ApS, var också imponerad.

– Han var lugn i loppet, när jag frågade så gick jag bara och sista 100 metrarna pullade jag upp. Han hade mer att ge.