Nyheter

Castro hade häst i fyra lopp – vann samtliga

Publicerad
Francisco Castro hade starthästar i fyra olika lopp vid Jägersros lunchtävlingar; han vann samtliga fyra. Och Elione Chaves tog också en fyrling.
Chaves_895
Fyra fingrar i luften för fyra vinnare. Foto: Stefan Olsson

– Hästarna har gått bra, sa Castro som fick avsluta dagen med en skrällvinnare.

Det handlade om Sea the Shadow som senast i Stig Holm Memorial var lite för pigg, men den här gången var taktiken en annan och då blev det seger.

– Chaves ville släppa iväg henne och då lugnade hon ner sig. Han gjorde det väldigt bra med henne, berömde Castro.

Sea the Shadow tog hand om ledningen, pullades upp en bit och fick sedan öka tempot efterhand. Flera av de mer betrodda hade därmed svårt att ta något i den snabba avslutningen.

– Hon var bra, vann på en riktigt bra tid och det här är en häst som har många spännande uppgifter nästa säsong.

Sen får vi säga välkommen tillbaka till Valentin Apache. 3–åringen har haft väldigt svårt att löpa upp till sin stam och kapacitet den här säsongen efter sin seger i Danskt Kriterium förra året. Det hade gått så långt att Castro mer eller mindre hotat med att ”slänga ut” honom från stallet. Inför det hotet tog Valentin Apache en lätt seger i en bronshandikapp.

– Nu får jag ta ett snack med ägarna om framtiden, sa Castro.

Mr Stenson tog dagens första seger för Castro. Elione Chaves red smart efter railen och Mr Stenson tackade genom att avsluta starkt till en säker seger.

Dagens fjärde Castroseger tog Bullof Wall Street, mer om den vinsten kan du läsa i en separat artikel.

Och på tal om vinnare. Elione Chaves red tre av Castros vinnare (Carlos Lopez satt på Valentin Apache) och slog till med en fjärde seger på Across The Pond (Dina Danekilde).

Fotnot: Castro hade fem hästar till start, den femte var Silver Dash som tog en fjärdeplats där Sea the Shadow vann.