Nyheter

Carolines kommentarer inför V64

Publicerad
Bro Park-tränare Caroline Malmborg har fått en gedigen start på årets säsong och det finns all anledning att ta hennes starthästar i dag på det största allvar. Eller...?
– Jag tycker att det ser bra ut överlag, kommenterar Malmborg.
cdsfm5dtft8u1w0pimz
Ännu en seger för High Max? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Du debuterar trevligt härstammade Snowfoot i V64-inledningen. Säg något?

Snowfoot är en häst jag alltid gillat även om han inte är det enklaste fullblod att hantera. Han blev ju bortvisad från en tilltänkt start i december, men fungerade sedan klart bättre och mer reglerbar i kvalet i början av januari. Det finns massor av fart, men det kan vara så att han är ett jobb kort inför den här starten. Banunderlaget känns också lite osäkert, men vi måste ju börja någonstans, säger Varoline Malmborg.

Sen testar du Sharp Eye på hetsiga 1000 meter för första gången i V64-2. Kommentar?

Sharp Eye är i gott slag för dagen och jag tycker han är värd att vinna lopp snart. Den här distansen är i kortaste laget, men jag hoppas att banan blir åt det tyngre hållet vilket skulle kompensera en aning. Jag tycker inte att min häst är helt borta, säger Caroline Malmborg.

High Max var fin vid segern senast. Har han tagit det där loppet på bra sätt?

High Max fick inget “gratislopp” senast, men var ändå stark nog för att vinna i sin första start på lång distans. Nu är det aningens kortare sträcka, men då det är i ett amatörgäng med högre vikter ska det inte vara något större bekymmer. Det är ett par bra emot, men jag är nöjd med att Ninni Westerlund sitter upp i sadeln - hon är rutinerad som få och har ridit hästen i träning de senaste två veckorna. High Max är en av de som kan vinna, säger Caroline Malmborg.

Och så avslutar vi med House In Order i V64-epilogen. Formen ser bra ut. Vad tycker du?

House In Order blev det inte optimalt ridet för senast, men jag tycker att han gjorde det bra i skymundan. Han trivs på distansen och nu är det Guldklass i stället för Silver som det var senast och viktläget är då mer fördelaktigt. Min häst kan en del och ska ses som en outsider. Tung bana är inget problem, avslutar Caroline Malmborg.