Nyheter

Caroline Malmborg om sina starthästar på Bro Park

Publicerad
Tre rätt bra chanser på V64-liret och en synnerligen intressant debutant utanför streckspelet - det är det "pund som ska förvaltas" av Caroline Malmborg i morgon söndag på Bro Park.
– Det ser bra ut överlag, kommenterar hemmatränaren.
Chamor
Chamori i ledvolten inför kvalloppet Foto: Caroline Malmborg - privat

Vi inleder med V64-hästarna. I den första avdelningen på V64:an plockar du ut Sharp Eye. Vad säger du om den?

Sharp Eye gjorde det bra i skymundan senast - han tappade i svängen, men reparerade sedan fint. 1400 meter tror jag är optimal distans för hästen. Sharp Eye fungerade inte på gräset senast, men det var säkerligen bara en engångsföreteelse. Det viktiga är att det är bättre fäste i gräset än det var den gången. Det är ett rätt tufft lopp, men min häst är en av de som kan vinna det här, säger Caroline Malmborg.

Mr Tooma Global (V64-2) vann på bra sätt senast och höjdes två kilo på den prestationen. Läget där?

Mr Tooma Global har 73 kilo på ryggen, men han vann årsdebuten med 72 kilo och var även god trea med 73 kilo i november - inga problem alltså. Hästen var väldigt fin vid vinsten på 1200 meter dirttrack senast, men nu är det alltså 400 meter längre distans och dessutom gräs under hovarna. Gräs är en liten nackdel, men distansen är inget bekymmer. Jag tror på bra vinstchans, säger Caroline Malmborg.

Bright Light (V65-4) avslutade väldigt fint senast. Allt väl efteråt och inför det här loppet? Ett ruskigt öppet Sunday Special i våra ögon är det!

Bright Light hade inte den rätta turen senast, men han avslutade vasst och när de passerade mållinjen trodde jag att han vunnit - surt att bli trea då… Jag tror att distansen är ett plus för min häst och som det känns är han väl värd en vinst, säger Caroline Malmborg.

I tävlingsdagens inledande lopp debuterar du tvååriga Chamori. Hon var inte billig precis och stamtavlan duger väl? 

Chamori är en jättefin häst som vi har stora förhoppningar på. Hon tränar väldigt bra och är väl förberedd inför debuten. Jag säger den gamla floskeln att “debut är debut”, men visst hoppas jag att det går bra. Det viktigaste är dock att hon sköter sig väl och kommer hem ordentligt, avslutar Caroline Malmborg.