Nyheter

Caroline Malmborg om sina fem starthästar på hemmabanan Bro Park

Publicerad
Vi kollade läget med Caroline Malmborg om stallets starthästar på Bro Park och det låter ganska uppåt överlag.
– Året har inte varit det bästa precis, men jag hoppas att vi kan avsluta "in style"..., informerar Caroline.
bjvo9c446wharbdtnbp
Glada miner! Repris i dag på Bro Park? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Säg något om Sharp Eye i V4-1?

- Sharp Eye var mycket bra näst senast, men gången efter var han ganska långt slagen och det skyller jag på allt för täta starter. Nu är det ned i klass och högre vikt vilket känns positivt. Han är en av de som kan vinna loppet, informerar Caroline Malmborg.

I V4-3 plockar du ut High Max. Allt väl med honom?

- High Max kommer vi försöka matcha över lite längre distanser nästa år så han får det här loppet som en någon form av “urblåsare”. Han kommer känna sig stark i den här omgivningen med mycket vikt i sämre klass och jag hoppas att han kan göra ett bra lopp, men åt den store favoriten finns väl inget att göra, funderar Caroline Malmborg.

En kommentar om House In Order i V4-avslutningen

- House In Order var alldeles för passivt riden senast och den starten glömmer vi. Formen är som den ska och hästen trivs med Malva Blademo som här rider sitt första lopp som lärling - spännande. House In Order är en av de som kan vinna om han klarar täta starter, säger Caroline Malmborg.

Kan Kew Bridge vara en outsider i lopp 5, tillika V5-2?

- Kew Bridge har inte startat på ett tag, men ser fin ut i träningen inför detta och är väl förberedd. Det är alltid svårt att sia om chanserna i amatörloppen, men vi har en bra “pilot” i sadeln så lite outsiderchans ska det väl vara, kommenterar Caroline Malmborg.

Och så avslutar vi med Quagmire i tävlingsdagens sjätte lopp, V5-3. Han var väl lite förbättrad senast?

- Quagmire kommer att gynnas av den längre distansen och jag var mycket nöjd med honom senast i sin andra start för oss. Han kan mer än aktuellt formtal och borde väl kunna vara långt framme, men jag ligger ändå lite lågt då det bara är sex dagar sedan han startade, avslutar Caroline Malmborg.