Nyheter

Caroline Malmborg ger sin syn på söndagens starthästar på Bro Park

Publicerad
Caroline Malmborgs hästar har gjort femton starter under året vilket renderat i tre segrar och ytterligare sex placeringar bland de tre främsta. Under söndagen startar hon fyra djur på V64-spelet och det låter ganska uppåt på de flesta håll.
ubrnahbl400woy9qsi2
Snowfoot imponerade i sin tävlingsdebut. Repris? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Treårige Snowfoot (V64-1) var fin i debutsegern för en knapp månad sedan. Allt väl med honom?

– Snowfoot agerade väldigt grönt i sin debut, men visade ändå klass då han lyckades vinna loppet. Han har tränat på fint inför detta, men behöver mer rutin och jag ser faktiskt det här mer som ett led i utbildningen. Distansen är i kortaste laget, men kan fungera då banan är tung. Jag plockar av blinkersen den här gången. Det har fungerat bra i träning och det känns viktigt att han kan se sina konkurrenter. På visad form kan Snowfoot vinna loppet, säger Caroline Malmborg.

Och vad säger du om Kew Bridge i V64-2?

Kew Bridge mår bra och den här gången testar vi kort distans för första gången på evigheter. Det har fungerat förr, men visst blir det en stor omställning för henne. Hon kan sitt formtal och ska väl ses som en rysare om distansen passar den här dagen, säger Caroline Malmborg.

Sharp Eye står väl lite på tur i V64-3?

Sharp Eye har grym form för dagen och jag tycker verkligen att han är värd en vinst inom kort - redan nu? Distansen passar och han klarar tung vinterbana. Nu är det täta starter vecka/vecka och det har fungerat tidigare, men är sällan någon fördel. Från ett bra startspår måste min häst kunna vara ganska långt framme, säger Caroline Malmborg.

En kommentar i amatörloppet (V64-4) om tyskfödde High Max?

High Max trivs över distansen och gick helt okej med ryttarinnan senast. Formen passar och vinterbana är inget minus. Det måste alltid till lite tur i de här amatörloppen och om High Max skulle ha lite flyt med positionerna kan han vara ganska långt framme, avslutar Caroline Malmborg.