Nyheter

Bye Hansen i storform

Publicerad
Hon driver inte det största stallet på Övrevoll, inte heller det mest framgångsrika. Lagom till Norskt Derby har dock Annike Bye Hansen stallet i storform. Av stallets 17 hästar startade fem under lördagen och sex startar på söndag.
Ragazzo_995
Annike Bye Hansen har toppform. Här ser vi henne med Ragazzo och Jacob Johansen Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Lördagens speedwaytävlingar på den snäva dirttracken bjöd på framgångar för Annike Bye Hansen. Det började med att stallet satte dit debutanten Peer Gynt (e.Crocker Road) som likt en sann gynnare drog iväg till en flott seger med över två längder till tvåan och ytterligare två längder till racets favorit. Vinnaroddset på 4,33 skvallrade om att man visste att det här var en bra häst. Platsoddset var nämligen 3,33!

I nästa race sadlade Bye Hansen ut Mestre Dos Magos (e.Academy Award) och Al Buraq (e.Crocker Road). Mestre Dos Magos kom från seger, men hade höjts två kilo och mötte i princip samma motstånd. Mestre Dos Magos såg otroligt fin ut in på upploppet och tog en enkel seger. Den som inte såg att det fanns fyra kilo sparat i hästen har inte sett många kapplöpningar, så imponerande var segern! Al Buraq tog fjärdeplatsen efter att ha tagit en snigelstart och lämnat 15 längder upp till fältet.

Calcaterre (e.Camacho) blev endast femma över 1100 meter, men står högt i handikap och bar 65 kilo. I fjärde var det dags för Bye Hansen igen. Karen From Finance (e.Eishin Dunkirk) hade gjort tre starter utan att göra en människa glad. Här hade knappast någon märkt eventuella skrällmöjligheter för oddset blev 44,54.

Med stallet i storform gäller det att studera söndagens starthästar.

Ginseng (V5-3) startar i Erik O Steens Memorial. Ginseng har gjort fem starter utan att placera sig i år. Ginseng har dock bra form och gick helt okej över distansen ifjol. Med Galileo som morfar är det inte svårt att fantisera om en skräll även om det är svårt att se henne besegra ston som Angel Love och High As A Kite med likavikt. Stallkamraten Unwanted Beauty är ett treårigt sto som verkligen får sitt elddop här. Vid segern i Norskt 1000 Guineas slog Unwanted Beauty några riktigt bra hästar, bland annat Nouvelle Lune. Distansen är ett frågetecken för Iffraaj-avkomman som dessutom är den enda i racet som drabbas av vikttillägg för nyinsprungna pengar. Oddshöjande faktorer helt klart, men hon är oexponerad och kan vara bäst här.

We Got The Boss (V5-4,V64-1) är en treåring som kommer ut i en handikap. Med tanke på vad vi såg från Karen From Finance (e.Eishin Dunkirk) under lördagen är det inte alls otroligt att vi får se en höjning av We Got The Boss. Ulrika Holmquist är grym på att få fart på hästarna på gräset och man skärper upp Street Boss-avkomman med flexibla blinkers. Att inte strecka We Got The Boss är att be om bekymmer.

Captain America (V5-5, V64-2) är i sina bästa stunder en av Skandinaviens bästa sprinters. Han är dock bättre i Sverige än i Norge, men med tanke på stallformen är han ett tidigt streck. Man prövar med flexibla blinkers den här gången och endast den modige struntar i att strecka Captain America som ägs och är uppfödd av tidigaren jockeyn Espen Ski.

Swedish Dream (V64-3, V4-1) dristar vi oss till att utnämna till stallets stjärna. Helmet avkomman har fina Demeanour (e.Giant's Causeway) som moder. Stamtavlan är alltså i ordning och Swedish Dream vansläktas inte. Han var inte långt slagen i Stockholms Stora Pris (Gr.3) och räknas tidigt i Marit Sveaas Minneslöp (Gr.3). Det är endast spelat för 55 000 kronor på V64, men den tidiga tendensen är att Swedish Dream blir helt bortglömd.

Sweet Pearl (V64-4,V4-2) är en import från England som inte startat i år. Formen är inte jätteimponerande, men det här kan vara dagens "dark horse". Vi såg under lördagen att stallet inte behöver race i kroppen för att prestera på max och Sweet Pearl kan vara riktigt bra.