Nyheter

Bullof Wall Street - fullständigt överlägsen i Voterlöpning

Publicerad
Inför årets upplaga av Voterlöpning kretsade snacket mest kring Nocentsinkentucky och Yoker. Efter loppet snackas det bara om en häst. Herregud!? Vad var det för prestation Bullof Wall Street svarade för egentligen?
Bullof_Wall_Street_37
Vad månde bliva av Bullof Wall Street? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Niels Petersens nyförvärv Bullof Wall Street svarade för en bra insats i första starten för sin nye tränare för ett par veckor sedan och visst trodde man på förbättrade takter till Voterlöping, men. Det var helt “rått” att se då sonen till Tapitzar spetsade hem loppet i överlägsen stil - ett par (6.5) säkra längder före Nocentsinkentucky som fick en tråkig resa i tredjespår utvändigt om Yoker som fick harva i “dödens”.

– Han var helt enorm idag - segertiden var väl ungefär som Duca di Comos i Pramms Memorial? Klart jag är tacksam att få en sån här häst i träning, han gjorde oss stolta idag. Extra glädjande var att Bullof Wall Street var så pass reglerbar i fältet.

När trodde du på seger?

– När han fick ledningen fick jag verkligen upp förhoppningarna. I sista sväng såg det bra ut, men samtidigt måste man ju ha den största respekt för Nocentsinkentucky. 150 meter från mål kändes det klart och det fanns krafter kvar i målgång, kommenterar Niels Petersen.

Det ser ut som han står distans…?

– Det gör han och det hade jag en känsla för innan det här loppet också.

Så då väntar…?

– Hahaha. Nu blir det såklart Derbyt och jag tror han kan vinna.

Vad tror du på för formtal? Vi gissar på 90 +?

– Och jag håller med avslutar Niels Petersen.

För seger i Voterlöpning erhöll ägarna till Bullof Wall Street 600 000 kronor. Segermarginalen skrevs till 6.5 längder och treåringen inkom på en tid, fyra tiondelar snabbare än Duca di Como i gjorde i Pramms.