Nyheter

Buick på Ascot Brass - Master Blaster = bäst möjligheter

Samtliga sex hästar i Oaks (Gr3) startanmäldes så det blir ingen lek för Niels Petersens duo Ascot Brass och Careless Whisper i klassikern över 1900 meter på dirttracken. Master Blaster lär ha bäst chans på bra placering under bottenvikt i en handicap över 1400 meter lite senare under kvällen.
download-98
William Buick rider Ascot Brass Foto: Facebook

Ascot Brass gjorde det fullt godkänt som femma i sin debut nere på Meydan för ett par veckor sedan - detta i 1000 Guineas över 1600 meter på gruset. Vi tror på förbättrade takter med loppet i kroppen, men det ska väl till ett mirakel modell större om Juniper Tree-dottern är med och röjer bland de allra första? Intressant jockeybokning i form av William Buick är det dock och visst finns chansen till ett fjärdepris - i så fall 12.500 USD. Careless Whisper (e. Barocci) gynnas säkerligen av att tas upp i distans, men även här bör siktet bara vara inställt på att inte komma sist. Femtepriset i loppet är 7500 USD och det är ju inte att förakta precis...? 

Susanne Bernklint sadlar ut Master Blaster (e. Philomatheia) med bottenvikten 54 kilo i Range Rover Velar på dirttracken över 1400 meter. Bernardo Pinheiro engageras för ritten och det ser inte omöjligt ut få med sig en bättre placering.

Den norske multipla klassiske vinnaren Privilegiado stöter på stenhårt motstånd i Gr3-loppet Dubai Millenium Stakes över 2000 meter på Meydans mäktiga gräsbana, synd så, men glädjande är att det bara är sex hästar i startlistan. Om sonen till Sea The Moon slår en häst är det bra, speciellt ekonomiskt - då femtepriset är 6000 USD. Mer realistiskt är dock att hästen får nöja sig jumboplaceringen - 4000 USD. Dane O´Neill är kontrakterad för ritten.

Startlistorna når ni via länken nedan.

http://emiratesracing.com/node/3?id=2980&tab=0#tab-12037