Nyheter

Bro Parks champion om sina chanser på söndag

Publicerad
Patrick Wahl är den hemmatränare som vunnit championatet varje år som Bro Park har varit öppet, det vill säga sedan 2016 har han varit den mest framgångsrikaste tränaren med licensbana Bro Park. Historien ser också ut att upprepa sig 2022. Stallformen har också onekligen sett starkare ut på sistone. Vad tror han om söndagens starthästar?
fegv3kukdlr1dujscvw
Patrick Wahl har mottagit segerkransen efter att ha premiärvunnit det nyinstiftade loppet Calvados Memorial med sin egenägda Mr Suarez. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Förra året sprang stallets hästar in över 4,7 miljoner och noterades för 26 segrar. I år har det gått trögare, men det är inte slut ännu och formen är som skrivet rejält på gång nu. På söndag startar sex hästar, samtliga inom V64-spelet. Vi tar dem som vanligt i tur och ordning,

V64-3 / V4-1

9 April Song har inte rosat marknaden. Tills motsatsen är bevisad så ligger jag lågt. Näst senast i ett amatörlopp var jag hyfsat nöjd. Vi får se och prövar ett tag till.

V64-4 / V4-2

9 Cimmaron var struken för en liten febersläng som har gått över. Jag tycker att hon är en väldigt jämn häst som är pålitlig och gör goda prestationer hela tiden. Hon har klättrat från järn till silver och håller ändå nivån. Jag tror hon får pengar med sig. Hon kan faktiskt vinna också. Hon kommer göra en bra insats igen. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

1 Thunder Mack har gjort fina prestationer och verkar riktigt på gång. Senast testade vi 1200 meter, men det gick för fort då. Jag tycker ändå han gjorde bra ifrån sig och avslutade positivt. Förutsättningarna passar honom här. 

7 Falkor har inte startat på länge. Det kan vara för kort distans. Han brukar gå bra när han är fräsch och känns bra i kroppen och så är det nu. Med reservation för att han behöver loppet. 

13 Mudawy har också gått ganska jämnt. Han är lite grann av en ”ickevinnare”. Jag tror han går på DT, det är mest vinnarskallen som saknas. 

–Jag tror mest på nr Thunder Mack, Falkor och Mudawy i den ordningen från mitt stall, fast det är svårrankat.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

13 Tequila Mack bär lite mycket vikt. Hon kan blixtra till ibland när man minst anar. Hon har bevisat motsatsen när hon vann att hon inte är beroende av fronten, avslutar Patrick Wahl.  

På söndag eftermiddag vet vi om det blev någon eller några nya segrar till Stall Wahl. Det ser onekligen intressant ut.