Nyheter

Bro Park Vårsprint (L) – en riktig höjdare

Publicerad
Bro Park Vårsprint (L) har fjorton hästar i boxarna och lita på att det kommer gå undan från start till mål! Halva fältet tränas i Norge och vi blir inte förvånade om en större del av prissumman hamnar i vårt kära grannland.
aqboil1belvcartikes
Dardenne och Brian Ryan i fjol. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Från Skåne kommer fem hästar. Två tränas av Francisco Castro, som har med ursnygge 7 Es Raco (e Holy Roman Emperor) och 3 Amon Ra (e Exceed And Excel), vilken har skolats om till sprinter på slutet. Det blir mycket spännande att se Amon Ra på gräset den här gången. Es Raco var trea här ifjol och gör ett lugnare intryck som valack. 

8 Sarookh (e Speightstown) tränas av Jessica Long och rids av Oliver Wilson. Sarookhs två senaste segrar är tagna över bana och distans. Ifjol var man fyra.

                                                                  

undefined
Sarookh Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

9 Ambiance (e Camacho) segrade här 2018, men var sist ifjol. Med årsdebuten överstökad förväntar vi oss en bättre insats av den normalt startsnabbe tioåringen.

11 Riwaj (e Firebreak) tränas nu av Fredrik Reuterskiöld som sätter upp Valmir De Azeredo dagen till ära. Det börjar bli ett tag sedan Riwaj segrade, men han såg fin ut i comebacken senast som femma bakom «omöjlige» Nocentsinkentucky.

Norske fantomtränaren Wido Neuroth sadlar ut 14 Brian Ryan (e Finjaan) under sonen Jan-Erik. Brian Ryan har rykte om sig att vara lite knepig så ytterboxen kanske passar. Det blev seger i årsdebuten och han ska normalt tillhöra favoritskaran.

Stallet har även med 10 Dardenne (e Footstepsinthesand) som aldrig ska underskattas och är titelförsvarare. Andreas Tapia Dalbark är Widos “andrejockey” och känner Dardenne väl vid det här laget.

4 General de Vega (e Lope de Vega) ägs i Sverige, men tränas i Norge av Annike Bye Hansen som även har med 6 Abolish (e Sepoy). Stallkamraterna löpte etta-tvåa hemma på Övrevoll senast med fördel för General de Vega som dock fick två kilo den dagen.

2 Shantou (e Tertullian) tränas av Cathrine Erichsen och tävlar i IKC Racings välkända färger. Shantou var långt efter i årsdebuten, men trivs på Bro Park.

Niels Petersen har med 12 Ramone (e Eishin Dunkirk) som inte var som bäst i årsdebuten.

Mer spännande är den nya importen 5 Could Be King (e Bated Breath). Den sprinterstammade valacken gjorde tre starter i Dubai i vintras utan att göra bort sig mot hårt motstånd. Det är förstås svårt att sätta in honom här, men distansen passar och Pat Cosgrave är duktig.

Hemmalagets Maria Sandh skickade ned 1 Prime Red (e Victorious Soul) till hans forna hemland Danmark senast. Där gjorde man det godkänt och toppformen börjar närma sig. Prime Red ska absolut inte underskattas från innerboxen och under Gustavo Solis.

Kahlil De Burca skickar ut blott treåriga stoet 13 Freya Lucy (e Uppercut Action). Hon blir spännande att följa under säsongen, men här ser det mycket svårt ut på förhand.

                                      Tidigare vinnare 

undefined