Nyheter

Bro Park Open Sprint Championship – Corinthia Knight är tillbaka

Publicerad
Bro Park Sprint Championship (L) är Cupdagens löpning för våra snabbaste hästar och i år är det en hel del engelska gäster, men också ett spännande nyförvärv för hemmalaget.
dggnqog4rafxtut1mc6
General De Vega Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

9 Corinthia Knight segrade här 2019 under Luke Morris och historien kan mycket väl upprepa sig. Intressant nog tar Archie Watson även med sig 1 Mighty Gurkha som får Hollie Doyle i sadeln.

undefined
Corinthia Knight Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Mighty Gurkha startade på Keeneland i USA som tvååring, i Breeders Cup Juvenile Turf Sprint vilket gör det uppenbart att man haft höga tankar om den här treåringen en längre tid. På Royal Ascot startade man i Commonwealth Cup (Gr1) och det är inte ofta vi ser hästar med Grupp 1-form på Bro Park. Mighty Gurkha rids nästan alltid i eller nära tät vilket gör att utgångsläget bör passa.

2 Aplomb är en femårig engelsk sprinter tränad av Jane Chapple-Hyam. I Willam Haggas regi reds Aplomb mest bakifrån, men nu på slutet har Aplomb gjort sina bästa lopp från ledningen. Formen är jämn och god, men det här är ett stort steg uppåt i klass för Aplomb.

8 Mudawy gör en spännande debut för Patrick Wahl. Den irländska importen tränades av Kevin Prendergast och tävlade för Shadwell. Välstammat förstås, men Mudawy är fortfarande maiden och måste höja sig många kilo för att vara segeraktuell.

En annan nykomling är 11 El Guanche som kom från Spanien i somras och var den som bäst kunde utmana Nocentsinkentucky i Zawawi Cup (L). Ricardo Ramallo sände sedan ut El Guanche över 1000 meter på Jägersro och det blev seger. Ny bana och gräs ska inte vara något problem om man tittar i formraden.

undefined
El Guanche Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Från Norge kommer merparten av ekipagen. 3 Could Be King tränas av Niels Petersen som även sadlar ut 6 Prince of Fjords. Av dessa är Could Be King överlägsen och han utmanade Duca di Como rejält senast i Polar Cup (L).

Här är det enklare emot, men det finns en häst som är nära formmässigt och det är 5 General de Vega tränad av Annike Bye Hansen som även har med 7 Abolish. General de Vega har slagit Could Be King tidigare och är normalt ett snäpp vassare än sin stallkamrat som dock också kommer i god form.

Wido Neuroth nöjer sig med en häst här och det är 10 Brian Ryan en lovande import som ännu inte riktigt fått till det mot sprintereliten.

4 Sarookh vann här ifjol på 1.10,3 och har tidigare segrat här på 1.09,1 så fart finns i överflöd. Jessica Long ser ut att ha hittat stallformen de senaste veckorna och en Sarookh i full form har få övermän i Skandinavien.

undefined
Sarookh Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
undefined