Nyheter

Brian Wilson tror Shady Lady kan blanda sig i striden

Publicerad
Klampenborg tränaren Brian Wilson startar tre hästar i helgen varav en på Bro Park fredag och två på Odense lördag. Galopptips har kollat upp hur läget är med hästarna inför deras starter.
Shady_Lady_019
Shady Lady startar med chans i Breeders' Trophy Sprint Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Brian Wilson tränade 5 Shady Lady (lopp 6) var väldigt imponerande vid segern näst senast på Klampenborg, för att i starten efter vara lite sämre som fyra. Det fyraåriga stoet kommer till start på fredagen i Breeders' Trophy Sprint. Hon står några kilo sämre inne i loppet än bland annat den flitigt anlitade spiken Tante Tove. Vad tror då Brian Wilson om sitt stos chanser?

-Shady Lady har inte haft bättre form i år än hon har nu. Distansen är rätt, medan hon egentligen trivs bäst på en lite mjukare gräsbana. Distansen kan ha varit lite för lång senast och hon var brunstig så glöm den insatsen. Nu kommer hon att vara mycket bättre. Det är en bra chans att hon slutar bland de tre och med lite tur så kan vi vinna. Vi har mött Tante Tove tidigare och besegrat henne ett par gånger, så det kan göras berättar en påtagligt optimistisk Wilson.

På lördagen startar Brian två hästar på Odense även här meddelar Brian Wilson allt väl. 

-Inspirator (lopp 1) vann det här racet förra året, han är i bra författning och jag måste tro att han har bra segerchans. Min andra starthäst i racet Ladys Choice har gått bra på banan tidigare och att distansen nu bara är 1050 meter är ett plus. Jag tror faktiskt att mina två kan vara först i mål avslutar Brian Wilson förhoppningsfullt.