Nyheter

Brian Wilson med Noifsandbuts och många fler

Publicerad
Hemmatränaren Brian Wilson sadlar ut flera hästar med god segerchans på ”Damernas Dag” på söndag och redaktionen har tagit pulsen på tränaren som här kommenterar stallets chanser.
eequulhp0nhh1c8m2mo
Noifsandbuts tror vi inleder V64-spelet med seger. I våras slog han självaste Stroxx Carlras. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vad säger då hemmatränaren, som ligger trea i huvudstadsbanans championat, om sina chanser. Vi tar dem i tur och ordning: 

– Noifsandbuts (2) (lopp 1, V64-1) gick mycket bra på gräset i den senaste starten och var strålande. Han går nog lite bättre på gräs än på dirttrack. Det är lite i kortaste laget, men vi hoppas på chans här.

–Mystic Town (5) (lopp 3, V64-3) är mycket bättre på dirttrack, men han är inte god nog att tampas mot Nocentsinkentucky. Han har ”jobbat” fint på gräset och vi vill att han ska tycka det är roligt igen. Han är lite högt värderad i formtal och har ingen segerchans här. 

–Dragons´ Den (1) (lopp 5, V64-5, V4-2) har kommit ner lite i formtal och går ner i klass. Han är lite tungriden, men Thea Hildebrandt rider bra och han klarar att gå med mycket vikt. Han går ner i klass nu och vi hoppas på en god chans. 

I det sjunde loppet (V4-4, V5-2) startar ni tre hästar. Hur kommenterar du chanserna? 

–Fool´s Gold (4) har vi inte haft så lång tid. Hon gick alltid i front förut så jag sade till Natascha (Archer) som red senast att sitta still och då kom hon flygande och var nära att hinna fram. Nu sitter Oliver (Wilson) upp och de har stor chans i ”finalen”.

–Great Basin (9) har kvalificerat sig till det här loppet och ägaren tycker vi ska ta chansen. Han är en stor häst så vikten är inte ett problem. 1400 meter är hans optimala distans så 1600 meter som det är nu kan vara lite långt.

–Worres Willy (12) är I ”tip-top” form. Jag tror hank an vinna det här loppet och han är bästa segerchansen här, tätt följd av Fool´s Gold, men hon är bara tre år.

Slutligen tar ni ut Arabian Queen i ”Dansk Oaks” (lopp 9, V5-4, LD-2). Kan hon vinna? 

–Arabian Queen (10) har mött bra hästar och varit placerad. Hon är inte så stor, men det finns inte en ärligare häst och hon ger alltid allt. Oliver (Wilson) sitter upp. Go On Carlras och Brunello är svåra att slå, men vi vet att hon gör sitt bästa och jag hoppas att hon är bland de tre, avslutar Brian Wilson.