Nyheter

Breeders’ Trophy Mile – Fina fyraåringar mäter krafterna

Publicerad
Breeders’ Trophy Mile rids för fyraåriga hästar och är den sista löpningen i den penningstinna Breeders-serien.
kfom6pue5ugy9ytw9fz
Ascot Brass Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

5 Ascot Brass (e Juniper Tree) visar på kulltoppen här och har flera kilo ned till bredden. Ascot Brass har många klassiga halvsyskon, som t ex Maserati, Latitude och Obrigada. Ascot Brass vann både Breeders' Trophy Juvenile och Breeders' Trophy Classic. Med snart fyra miljoner intjänat står hon i en klass för sig. Niels Petersen tränar, Tor Harry Sigfridsson är uppfödare och i sadeln sitter Per-Anders Gråberg.

Den minnesgode vet att Ascot Brass förlorade Breeders Prize i Norge i höstas. Då var 7 Tille In Action (e Pastorious) etta och Jacob Johansen lär göra allt han kan för att historien ska upprepa sig. Lennart Jr Reuterskiöld tränar och Tille In Action såg fin ut senast på Bro Park. 

undefined
Tille In Action Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Från Skåne kommer även 1 Drogheda (e Dragon Pulse) som aviserar årsdebut. Ellinor Rasmussen hade ett lovande år med Drogheda ifjol, men hur det står till med formen är mer än oklart. Martin Rodriguez sitter upp.

10 I Rely (e Reliable Man) vaknade äntligen till med en seger senast. Jessica Long tränar och har sett till att härda I Rely i ganska tuffa handicaper. I Rely är på väg uppåt, och det behövs. 

12 Blue Gem (e Barocci) är stark och rejäl, men får normalt svårt över den här distansen. Från Danmark har man lastat den stora hästbussen och kommer med fem hästar. 

2 New Target (e Center Divider) kommer från en fin insats över 2400 meter på Klampenborg, men går upp kraftigt i klass här och ned i distans vilket är ett minus.

3 Go Go Dancer (e Go Go Gadget) gick bra över distansen nyligen, men tar ett än högre kliv upp i klass. 9 The Maestro (e Juniper Tree) är en av de hästar som Bent Olsen förärar med Eduardo Pedrozo i sadeln. Det hjälper en bit vilket behövs då det är många kilon att finna. 

Välstammade 11 King Richard (e Appel Au Maitre) har Dubawi som morfar och har på slutet visat väldigt fin form på Jägersro. Här måste han höja sig, distansen är rätt, men Bro Parks gräsbana ett frågetecken.

13 Speedman prövades mot eliten senast och var slagen 20 längder. På Övrevoll var han nio längder efter Tille In Action. Man måste gilla självförtroendet hos kretsen kring hästen och större under har skett. 

4 Solveig (e Wilshire Boulevard) slår ur underläge, men trivs över distansen. Trots att hon tränas av Wido Neuroth bör hon få det svårt. 6 Heart of Dreams (e Barocci) är effektiv på gräset och väldigt svår att springa ifrån. Alice Elmerskog tränar på hemmabanan. 

8 Ellis St Martin (e Zaahid) är otroligt nyttig och jämn över 1600 dirttrack, hur långt räcker det på gräset? Ylva Brandt har bra snurr på sitt stall på Bro Park.

undefined