Nyheter

Breeders’ Trophy Juvenile – Femton ungdomar över 1400 meter

Publicerad
WikingTryck Breeders’ Trophy Juvenile är den första löpningen i Breeders’ Trophy-serien och med 400 000 kronor till segraren också en av de bäst betalda löpningarna för tvååringar. Hela nio av deltagarna är ston!
gtscsxzciy6qdwwbbpw
Målgång i SM för 2-åriga hästar: Thunderboy (utvändigt, närmast kameran) vinner före Smooth Operator (röd dress), Credit Card (mellan dessa), Uppuppandaway (gulröd) och Cobacabana. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hemmalaget har det väl förspänt med sju av loppets deltagare fördelade på fem tränare. Patrick Wahl är som vanligt “värst” och sadlar ut tre hästar.

1 Smooth Operator (e Barocci) har varit knappt slagen i livets första starter, senast nos bakom Thunderboy i SM för 2-åriga hästar. Hon är en halvsyster till Silent Night, och Sandro de Paiva klagar knappast på utgångsläget. 

2 Uppuppandaway (e Uppercut Action) var endast slagen med hals som fyra i SM och lär vara kraftigt gynnad av att det är 1400 meter idag. 

10 Credit Card (e Swipe) lyckades att vara än närmre på samma målfoto och behåller Chaves i byglarna.

Caroline Malmborg hade en flott debutsegrare i 3 Sandstorm (e Giant Sandman) som vann över bana och distans. Livet kunde inte börjat bättre och med utveckling kan det snabbt bli två raka. 

undefined
Sandstorm Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ylva Brandt är en formstark hemmatränare som här sadlar ut Rävdansens 9 Kimono (e Barocci) som var trea bakom Sandstorm i debuten.

14 Saigon (e Swipe) var mellan Sandstorm och Kimono senast och det lär inte skilja mycket mellan trion här heller. 

15 Bearium (e Verde Mar) kastades ut mot importerna i Amacita och gjorde det bra som femma. Hon ser ut att ha bra fart, men ju längre distans desto större frågetecken är det i det här skedet.

undefined
Bearium  Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Firma Mortensen/Stjernstrand är lika hemma på Övrevoll som Göteborg och Bro Park och när de närmar sig huvudstaden idag har de med sig SM-segraren 11 Thunderboy (e Appel Au Maitre). Det har blivit två segrar på fem starter och Jacob Johansen sitter kvar i sadeln vilket är ett stort plus. Distansen borde passa. Stallkamraten 12 House Doctor (e Casamento) har ännu inte fått kliva upp på pallen, men var inte långt efter i SM. Shane Karlsson brukar få extra fart på stallets hästar.

Niels Petersens norska stall kommer med Stall Trick or Treats 13 Hear The Drums (e Appel Au Maitre) som segrade i debuten på Övrevoll. Morfar är speedige amerikanska gräshingsten Gio Pontio vilket borde balansera upp Appel Au Maitres styrka bra. Carlos Lopez är den bäste storloppsjockeyn och kan manövrera rätt från det tråkiga läget.

Stallets och ägarnas 6 Game Changer (e Appel Au Maitre) var långt efter Hear The Drums senast och det blir svårt för Pat Cosgrave att reversera formen. Då var 8 Semper Fi (e Appel Au Maitre) tränad av Raphel Freire närmre i mål och kan vara det igen under Malin Holmberg.

Tre gäster kommer söderifrån. Paul Fitzsimons sadlar ut 4 Titannia (e Appel Au Maitre) som kommer från ett mycket fint möderne och inledde karriären med en knapp andraplats. Ska inte underskattas nu på gräset.

5 Rachini (e Giant Sandman) var bara slagen tre längder i SM och stärks upp med P-A Gråberg. Från Danmark kommer Sören Jensen med 7 Sandmarine (e Giant Sandman). Det blev seger i debuten, men nu senast ströks hon för feber och hon har inte råd med att tappa någon form om hon ska vara med i striden.

undefined