Nyheter

Breeders’ Trophy Classic – Iron Butterfly i förarsätet

Publicerad
Breeders’ Trophy Classic delar ut över miljonen i förstapris och har självfallet lockat ett toppfält. Åtta svenskuppfödda tar sig an sex danskuppfödda och en irländsk moderslivsimport. Sex av hästarna i fältet är ston.
ofburmy4uelts71fh2r
Iron Butterfly Foto: Burt Seeger

1 My Jamil (e Al Shemali) är uppfödd av Berner Olsen och tränas av Bettina Andersen på Klampenborg. Som tvååring blev det seger i Dansk Kriterium samt Dansk Auktionslöpning. My Jamil visade att hon hade fortsatt utvecklas under vintern och segrade i Dansk 2000 Guineas och sedan var hon trea här på Bro Park i Jockeyklubbens 2000 Guineas. Hon räds inte grabbarna och rids av Jacob Johansen.

2 Rubinstein (e Eishin Dunkirk) är uppfödd på Rävdansens Stuteri och tränas av Patrick Wahl på Bro Park. Rubinstein är en helbror till Barny som var fyra i den här löpningen. Rubinstein kämpade ända in i juli i år med att bli av med sitt maiden. I triallöpningen var han tvåa och nu sätter man upp Martin Rodriguez som så ofta gör det så bra för stallet.

3 Habla (e Juniper Tree) är uppfödd av York Stutteri och Chris Cordrey och i sadeln sitter Andreas Tapia Dalbark. Habla har tävlat i årgångsloppen utan att göra bort sig och första segern togs i Dansk Derby Trial över 2200 meter. Hon står i Niels Petersens stall i Danmark och har varit på Bro Park en gång förut, då som femma i Svenskt 1000 Guineas.

4 Iron Butterfly (e Swipe) är också uppfödd av Rävdansen och något så ovanligt som en kvinnlig Derbyvinnare. Det sparsamt startade stoet har segrat i Norsk 1000 Guineas och Dansk Derby och är helt klart den häst alla måste slå. Niels Petersen och Carlos Lopez är alltid som bäst när det vankas stordagar och dagens distans bör passa helt perfekt. 

5 My Vision (e Al Shemali) är uppfödd av Marc Elsborg och tränas av Bent Olsen på Klampenborg. My Vision får tyskbaserade toppjockeyn Eduardo Pedroza i sadeln. Livets enda seger togs här på Bro Park i Svenskt 1000 Guineas och 150 meter till borde hon orka.

undefined
My Vision Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

6 Mirach (e Barocci) är uppfödd av Pernilla Nilsson. Mirach har varit med och tjänat fina pengar i årgångsloppen och segrade i SM för tvååringar. I sadeln sitter Maikel Narvaez Bravo och tränar gör Patrick Wahl på Bro Park. 

7 Hitman (e Go Go Gadget) är uppfödd av Stutteri Poulsensminde och tränas i Danmark av Kaj Sörensen. Hitman visade fin form som tvååring, men i år har det sett svårt ut och Hitman har varit långt slagen i sina senaste två starter. Man gör dock knappast den långa resan utan att ha vässat. Marcos Robaldo rider

8 Good Fortune (e Appel Au Maitre) är uppfödd av Stutteri Outback i Danmark. Sören Jensen tränar på Klampenborg och publiken har den här hästen i färskt minne då han kommer från en imponerande seger i Jockeyklubbens Grand Prix. Oliver Wilson sitter förstås kvar i sadeln och nu vet vi att han trivs på Bro Parks gräsbana.

9 Prima Kalejs (e Barocci) är uppfödd av T Holmstens Elektriska Kompanie AB vilket i princip är att förstå som ägarna Teleko Racing. De har hästarna hos Roy Arne Kvisla på Bro Park och i sadeln sitter Sandro da Paiva. Senast tog hon sin maiden och slog då en annan häst som har haft svårt att segra, Rubinstein. Nästa seger kan komma av bara farten. 

10 Masseto (e Appel Au Maitre) är uppfödd av Stutteri Hjortebo. Tränad av Niels Petersen i Danmark har Masseto tre segrar på åtta starter. Främsta seger togs i Larch Aerespremie och han är inte långt efter de bästa. Rafael de Oliveira rider.

11 Thunder Mack (e Jimmy Mack) är en av Lars Almrins egenuppfödda och i träning hos Patrick Wahl. Thunder Mack var sexa i Breeders’ Juvenile, men segrade i Jockeyklubbens 2000 Guineas. Elione Chaves är den som äntrar byglarna och bättre kan det knappast bli.

undefined
Thunder Mack Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

12 Palm Springs (e Juniper Tree) är uppfödd av Seven52 Horse Racing AB och i träning hos Nina Lindberg Lensvik på Jägersro. Palm Springs segrade i Svenskt Kriterium och var trea i Voterlöpning. Efter det har han visat att han inte står långa distanser och nu när han är tillbaka på 1750 meter lär han vara redo att visa sitt rätta jag under Per Anders Gråberg.

13 HollywoodBoulevard (e Wilshire Boulevard) är uppfödd av Filip Zwicky och tränar gör Niels Petersen som anlitat Pat Cosgrave för ritten. Det är uppenbart att man har stora förväntningar på den här hästen som är maiden efter åtta starter.

14 Who’s The Boss (e Hallucinate) är uppfödd av Veronica Hansson och tränas av Kahlil De Burca på Bro Park. Ifjol var han sjua i Breeders’ Juvenile. I våras gick han okej i några treårslöpningar, men på slutet har han haft problem i bronsklassen. Man tar bort sidoludden och får hoppas att Ulrika Holmquist kan trolla tillbaka formen.

15 Voix d’Amie (e Fastnet Rock) är egenupp[1]född av Stall Perlen och helt klart flottast stammad i fältet. Wido Neuroth sätter upp sonen Jan-Erik och man hoppas förstås på en repris av segern från Breeders’ Juvenile. Hon kommer från seger i Altamira och distansen borde passa som hand i handske. Att hon trivs på Bro Park vet vi.

undefined