Nyheter

Breeders' Cup sänds på ATG

Publicerad
I morgon lördag är det den andra dagen – den stora dagen – på den anrika banan Keeneland i Lexington, Kentucky, som har äran att återigen stå som värd för ett av de häftigaste galopp- och hästsportseventen i världen – Breeders' Cup. Det ena loppet efter det andra avlöser varandra och det är ju bara att sätta på kaffet och njuta. Glädjande nog erbjuder ATG både spel och sändning med egen expert under lördag eftermiddag och kväll. Enormt mycket prispengar ska delas ut och sändningen startar klockan 15:30.
oahatzvqhegcbubeykj
En klassisk bild från en häftig tävlingshelg – Breeders' Cup Foto: ©Breeders' Cup/Todd Buchanan

Själva idén med det här eventet formulerades redan 1982 och reds första gången 1984. Året 2007 gjorde man om det till ett tvådagarsevent och det har alltid hålliits i USA utom 1996 då Toronto och Woodbine fick äran att vara värd. Den här helgen rids den 39:e upplagan. 

Så, den stora frågan är inte om 4 Flightline (e. Tapit) kommer vinna Breeders’ Cup Classic över 2011 meter DT utan med hur mycket? Sju motståndare ställer upp i en på förhand hopplös kamp? Eller? Vad kan Kentucky Derby-vinnaren 8 Rich Strike åstadkomma här? Det är givetvis kanonhästar emot och en sådan som 6 Epicenter kommer inte att vika ner sig innan han tagit ut alla sina krafter. 

Fenomenet Flightline är sannerligen en häst som bjuder på galoppsport från en annan galax, men samtidigt så är det så hårt att bara förvänta sig att en häst är oslagbar. Det fick vi se på Champions Day på Ascot när Baeed fick sin segersvit bruten i hans sista lopp och vi har fått se det förut också, exempelvis när en av de största underhållarna av alla galopphästar genom tiderna förlorade Breeders' Cup Classic i sin 20:e och sista start efter 19 raka segrar – hennes namn är Zenyatta, den mest framgångsrika hästen av de alla i Breeders' med 4 680 000 USD intjänat. 

Som skrivet är det den utmärkta banan Keeneland som håller i tävlingarna och det har de också gjort med den äran 2015 och 2020. Här är hemsidan. Själva Breeders' Cup-sidan hittas här

Tio av tolv lopp är Grupp-1 lopp och V4-kupongen är högklassig 

ATG arrangerar spel och  första loppet går 15:30. Startlistor här. Du kan spela Vinnare, Plats och Komb i alla lopp, men du kan också spela V4. Kupongen ska vara inlämnad 20:10 och består enbart av Grupp-1 lopp. Frågan är om Flightline blir årets största V4-favorit i den sista avdelningen, Breeders’ Cup Classic ? V4-startlistan hittas här. Vi önskar lycka till!