Nyheter

Breeders' Cup har preliminäranmälts

Nästa helg kastar kapplöpningsvärlden sina blickar mot Santa Anita i Kalifornien där man rider årets Breeers' Cup, galoppens världsmästerskap. 188 hästar har anmälts till de 14 racen som har en total prissumma på 28 miljoner dollar. 11 av de 188 hästarna tävlar om 6 miljoner dollar i Breeders' Cup Classic
BC_2019_EM_FC_DBG

Det ser ut att bli välfyllda fält under Breeders' Cup helgen på Santa Anita. Av de 188 som preliminäranmälts kommer 47 stycken från utlandet. 17 av dessa tränas av Aidan O'Brien på Ballydoyle och då stallet har toppat formen sent i år finns det goda möjligheter till europeisk dominans av framförallt gräsracen. 

Av de 11 som anmälts till Breeders' Cup Classic skiner strålkastarna starkast på Elate (e.Medaglia d'Oro) som för första gången under sin karriär möter hingstar. Hon är helt klart ett av världens bästa ston och är obesegrad på tre starter över 2000 meter. Det finns väldigt få race för Elate över distansen och nu prövas hon mot hingstarna. I sadeln sitter som vanligt Jose Ortiz som i intervjuer meddelar att Elate är i toppform och inte räds motståndet. Tränar gör Bill Mott. Motståndet kommer främst från McKinzie (e.Street Sense) som tränas av Bob Baffert. Baffert har alltid hållt McKinzie högt och brukar säga att McKinzie var hans Derbyfavorit innan han skadades och Justify dök upp. McKinzie kan bli favorit, men hittar ibland problem i sina race och det kan vara ett frågetecken för distansen.