Nyheter

Bra segerchans för Vanjas V64-hästar

Publicerad
Vanja Sandrup sadlar ut två hästar på V64-spelet på Jägersro nu på söndag och vi tippar både Marta och Sunlight etta i respektive lopp. Utanför streckspelen har Vanja dessutom tre intressanta tvååringar att hålla ögonen på.
Marta_1510_fuTVF3
Vår ensamma A-häst Marta! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den andra avdelningen på V64-spelet plockar du ut Marta som var god trea senast efter en hel del strul på upploppet för att uttrycka sig milt… Hur är läget med henne?

Marta gjorde det fint senast, men visst var det trångt den sista biten. Vi glömmer den starten och hon kom väl ur loppet så att säga. Marta sköter träningen utmärkt inför detta och den långa distansen är inget bekymmer. Jag är stor optimist, säger Vanja Sandrup.

I V64-5, Sunday Special, tar du ut Sunlight som ska ha en jättechans på papperet. Håller du med?

Sunlight går ned två klasser så det är klart att jag är optimist. Startspåret spelar ingen roll och distansen är den rätta. Det enda som oroar en smula är att vi har en ny ryttare/lärling i sadeln. Om han bara gör sitt ska det som sagt vara toppchans, säger Vanja Sandrup.

I dagens inledande tvååringslopp gör Snake Lakes halvsyster Summer Snake livets andra start. Bättre nu än i debuten?

Summer Snake var inte så hårt vässad inför debuten då hon fick ett ganska tufft lopp. Hon är framsatt till det här loppet och har ju fått mer rutin. Jag tror att Summer Snake kan vara tvåa, trea, säger Vanja Sandrup.

I det åttonde loppet, Lambada Cup, har du två till start. Status på dessa?

Flying Glimt har gjort det bra så här långt och är under fortsatt utveckling. Det här är dock ett väldigt tufft lopp så jag skulle vara nöjd om är typ trea, säger Vanja Sandrup.

Whitestrip är den bättre av mina två i loppet - i alla fall i dagsläget. Hon gjorde allt rätt i debuten och ska vara framsatt till den här starten. Jag tror att min häst kan vara tvåa till Wolfof Vancouver, avslutar Vanja Sandrup.