Nyheter

Bra dag för Annika?

Publicerad
Bro Park-tränaren Annika Sjökvist vinner lopp i parti och minut och vi tror att det kan bli ytterligare en "pinne" eller två då hemmabanan står som arrangör för onsdagens lunchtävlingar.
– Vi har bra form på materialet oh det känns som det kan bli en spännande dag, kommenterar Annika.
nwgzvreg2xzaivryvya
Arabianranta - "en tickande bomb"... Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi drar igång direkt och frågar om statusen på dina två starthästar i dagens inledande lopp - V4-1?

One Star har varit seg från start i sina två senaste starter och inte kunnat göra sig själv rättvisa. Han har droppat lite i handicap, men är inte riktigt hundra procent ännu. Dirttrack är ett plus och han har vunnit med Martin Rodriguez tidigare. Det finns kapacitet i hästen, men mer än en outsider vill jag inte kalla honom den här gången, informerar Annika Sjökvist.

Arabianranta var grym senast och han har tagit loppet på bästa sätt - ser och känns som en “tickande bomb” inför detta… Han vill ha en så tung bana som möjligt då han är långsam ut och lever på sin styrka - överpace vore ett stort plus. Jag tycker det ser ut som en mycket bra segerchans även om motståndet ser ganska tufft ut, meddelar Annika Sjökvist.

I V4-3 känns väl inte Grey Runner stekhet?

Grey Runner är entaktad av sig, men samtidigt väldigt stressad. Han jobbar som en häst för silverklassen, men underpresterar i loppen - detta på grund av sitt humör. Ytterspåret är inget plus- den saken är klar. Nu tar vi bort de fasta blinkersen och testar med sidoludd. Hans bästa prestation i livet togs som tvåa med Ulrika Holmquist för tre starter sedan så jag hoppas på repris. Det finns som sagt fart, men han måste fungera fullt ut. Motståndet är dessutom i det tuffaste laget, funderar Annika Sjökvist.

Och vad säger du om Cava Queen i V4-epilogen?

Cava Queen var rejäl vid segern näst senast och inte alls dålig gången efter - hon kämpade på fint och gjorde vad hon kunde/skulle. Tung bana vore en fördel och att det är upp 250 meter i distans är också ett plus. Kvalitativt motstånd, men en outsider ska Cava Queen kunna vara, säger Annika Sjökvist.

I lopp 6 (V5-4) debuterar du Madison County som var struken inför en tilltänkt start för ett par veckor sedan. Allt väl där?

Madison County har jag höga tankar om - det är en fin individ med bra uppfattning och stamtavla. Det var inget allvarligt med strykningen senast. Hon är väl förberedd, men lär behöva lite luft i lungorna innan hon är segermogen. Stick Together känns väldigt svårslagen, funderar Annika Sjökvist.

Säg något klokt om tvååriga Innana Sacc i V5-avlsutningen (lopp 7)?

Innana Sacc gjorde det mycket bra i kvalet där hon gick med järnskor runt om. Jag var sedan helnöjd med henne i debuten där hon fick vida spår, men kämpade på storstilat som kort slagen trea. Ska vara framsatt med loppet i kroppen och att det är upp i distans ser jag bara som ett plus. Jag tror att min häst kommer göra en strong insats, men kanske inte vinna i den här konkurrensen, avslutar Annika Sjökvist.