Nyheter

Bolette Rosenlund skjuter skarpt i helgen och hoppas på seger i Jydskt Derby .

Publicerad
Bolette Rosenlund sadlade ut en vinnare i Ginmann så sent som i lördags på Klampenborg och har förhoppningar på fler vinnare den kommande helgen.
Gemstone_014
Kan Gemstone vara en vinnare i Københavns Stora Handicap Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bolette Rosenlund som gör sitt tredje år som tränare har tio hästar på träningslistan. Halva stallet kommer till start i helgen två stycken på Klampenborg och tre på Aarhus på den Jydska derbydagen. Bolette tycker sig ha ett par riktigt bra vinstchanser bland de hon har till start. Så här säger hon om sina starthästar på Klampenborg.

I den första avdelningen på V4 startar Aristoteles ( e. Juniper Tree) kan det vara en vinnare?

- Han avslutade mycket bra i senaste starten. Jag är nöjd med honom. Han kommer att ha en riktigt stor fördel av Klampenborg. Det långa upploppet kommer att passa honom väldigt bra och jag måste tro på en bra vinnarchans.

I Københavns Stora Handicap får vi se Gemstone (e. Mingun) som såg väldigt fin ut inför sin årsdebut på Jägersro förra veckan och gjorde en godkänd insats som femma.

-Han gjorde det godkänt var väl lite rund fortfarande, men var inte långt slagen. Det här är ett lopp i förberedelserna inför Breeders veckan efter. Han är bland de tre.

På söndag när det är Jydsk Derby i Aarhus har Bolette tre till start.

Mr Gunpowder (e. Alhebayeb) gjorde bra insatser förra året var bland annat tvåa bakom Jazz Explosion på Jägersro och vann Jydska Vinterfavoriternas.

-Han gjorde det bra förra året och känns mycket fin. Han har fått ett lopp i kroppen och det är min bästa vinstchans under dagen.

Cornelia (e. Mount Nelson) överraskade till 28 gånger insatsen på Klampenborg förra året, kan hon göra det igen nu?

-Hon har en fördel av banan. Man ska tänka på att det är tuffare emot den här gången och vi hoppas på en bra peng.

I dagens huvudlopp Jydsk Derby startar Geranium (e. Barocci), vad tror du om chansen?

-Jag har så klart förhoppningar att han ska kunna vinna. Han har gått bra på slutet. I sin senaste start avslutade han bra och hade krafter kvar i mål. Att distansen nu är längre är ett plus och vi siktar på vinst avslutar  Bolette Rosenlund som ser fram mot helgen med tillförsikt.