Nyheter

Bolette Rosenlund -Det ska vara två bra möjligheter

Publicerad
Det är en optimistisk Bolette Rosenlund inför lördagens tävlingar på Klampenborg när Galopptips talar med henne.
Zoffy_699
Nicolaj Stott här på Zoffy rider Cornelia på lördag som Bolette Rosenlund har förhoppningar på. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I den tredje avdelningen på V5 så kommer Ginmann ut efter lite frånvaro. Hur ser du på hans möjligheter? 

-Ginmann har varit skadad och saknar lopp i kroppen och några extra arbeten. Skulle han vinna så gör han det på klass. Han är i fin författning, men jag är rädd att han saknar en del luft. Min förhoppning är att han gör en bra insats konstaterar Bolette Rosenlund

I den fjärde avdelningen på V5 startar Bolette två intressanta hästar i Princeton och Cornelia. Vad tror du om deras chanser?

-Det ska vara två bra möjligheter. Princeton har superfin form och har gått väldigt bra lopp på slutet. Han ska inte ha några problem med den höga vikten eller den blöta banan. Han kan vinna. Cornelia i samma lopp trivs i de bottenlösa banorna. Hon älskar hösten och vann ett lopp förra året på liknande bana. Nicolaj Stott kan henne väl och det ska också vara en bra möjlighet till vinst. Om jag ska sätta någon före den andra så tror jag på lite mer segerchans med Cornelia, hälsar Rosenlund. 

I dagens sista lopp så startar Starkki som kommer från seger. Kan det bli upprepning på Klampenborg?

-Starkki gick ett jättebra lopp senast på Ålborg och visade då att den inte har några problem med banorna den här årstiden. Känns fin efter den starten och jag har förhoppningar att det kan bli en bra insats igen. Om Liam Doran får till ett lika bra lopp som senast i sadeln på henne så kan de sluta långt fram, avslutar Bolette Rosenlund.