Nyheter

Bodil Hallencreutz om sina hästar på Jägersro

Publicerad
Bodil Hallencreutz låter lika glad som vanligt då vi ringer henne för att kolla formen på hennes hästar som startar på Jägersro i morgon - detta trots att hon sedan ett par veckor sitter isolerad i sin bostad ute i Falsterbo.
– Det är mycket träning via telefonen i dessa dagar, kommenterar Hallencreutz, med ett skratt.
Jazz_Explosion_057
Är Jazz Explosion redo för Skandinaviens "Miler"-elit? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi inleder med dina V64-hästar. Vad säger du om Furme som gör årsdebut i V64-1?

Furme är en fint härstammad häst som jag verkligen gillar. Hon är stor och har tagit tid på sig, men jobbar nu trevligt. Jag hoppas hon sköter sig i loppet och på sikt är hon i mina ögon en Oaks-häst, säger Bodil Hallencreutz.

Jazz Explosion (V64-2) imponerade i årsdebuten. Hur har han tagit loppet?

Jazz Explosion mår fint - han är framsatt med loppet i kroppen och är väl värd chansen att testa i det här loppet. Nu är det dags att bevisa att han är en Prammshäst… Jazz Explosion kommer göra ett bra lopp, det är jag säker på, men det är verkligen tufft emot, säger Bodil Hallencreutz.

Siphon River (V64-5) var bara slagen med en halv längd i årsdebuten. Framsatt?

Siphon River är säkerligen bättre med loppet i kroppen - det måste jag tro. Nu är det dock tuffare emot, men viktläget är å andra sidan till vår fördel. Han kommer göra en bra insats, men jag hoppas i första hand att han tjänar en bättre slant. Kapacitet finnes dock för mer än så, säger Bodil Hallencreutz.

I dagens inledande maidenlöpning gör Maid sin tionde start. Borde inte hon få vinna lopp snart?

Maid är absolut inte oärlig - hon går alltid bra, men har haft en del otur ochs stött på bra motståndare. Jag har sålt en del i henne till nya hästägare så jag håller precis alla tummar jag kan att det ska gå bra. Vi har en duktig jockey och Maid är som sämst tvåa eller trea - då förstår ni vad jag hoppas på, säger Bodil Hallencreutz.