Nyheter

Bob Baffert har "ökenracing" i sikte

Publicerad
Fyraårige McKinzie torskade Breeders Cup Classic som storfavorit, men kretsen kring hästen har bestämt sig för att fortsätta tävla även nästa säsong - och det finns planer på att ta hästen till Saudiarabien och det nyinstiftade loppet Saudi Cup.
download-48_p7FqN3
Tjena Mo! Vi ses på Meydan - eller? Foto: Americasbestracing.net

Planen är att ta sonen till Street Sense över halva jordklotet och göra årsdebut i Riyadh i slutet av februari. Därmed verkar det inte bli start för McKinzie i Pegasus på Gulfstream Park i januari.

– Nej, det känns som att det loppet kommer för tidigt, men man vet ju aldrig, kommenterade Bob Baffert för Bloodhorse.com:s reporter i går eftermiddag.

– Jag var helnöjd med McKinzie i Classic - han gjorde en toppinsats. Om vi skippar Pegasus blir det förmodligen Saudi Cup och så får han stanna i Mellanöstern tills det är dags för Dubai World Cup i slutet av mars, avslutade Bob Baffert.

Det finns odds i trakterna av fem gånger pengarna på en McKinzie-vinst i Dubai World Cup 2020 på den öppna marknaden. Det oddset tar vi på galopptips.se "sju dagar i veckan" och lirar definitivt med maxinsats.