Nyheter

Blir det en flygande start på säsongen för Maria och Maria?

Publicerad
Hemmatränarna Maria Andersson och Maria Johansson har intressanta chanser på onsdag. Den förstnämnde startar upp med tre hästar och andas optimism inför säsongstarten. Det gör också Ocean Sides tränare som gav oss färska uppgifter efter lördagens träning.
khkobmr8jync3hbqr5l
Wishforluck och Per-Anders Gråberg vinner i oktober förra året. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

– Det har varit en gynnsam vår vad beträffar träningsförhållanden – den stora banan öppnade väldigt tidigt – jag tycker vi har haft en bra uppladdning och banpersonalen har gjort allt för att ge oss så många bra träningstillfällen som möjligt, inleder Maria Andersson. 

Det ser på förhand ut som att alla tre startande från stallet kommer att bli ganska betrodda, åtminstone är det vad redaktionen tror. 

2 Nikki (V4-2) gick ett kanonjobb häromdagen och jag har inte sett henne galoppera så tidigare  så jag är väldigt nöjd med träningen. Hon är stark och jag tror att förutsättningarna är bra. Jag tror att Engla (Tunmar) också är i form så jag är nöjd med mitt ryttarval. Efter det senaste loppet sa ryttaren att hon gick lite för tidigt. Nikki är förberedd för att göra en bra prestation och jag tror alltså att både ryttare och häst är i god form.

8 Brianna (V5-4) har övervintrat jättebra. Vi hittade lite att åtgärda på henne efter förra säsongen då hon var en stor besvikelse i sin enda start. Hon har tappat lite vikt också, vilket är bra då hon hade några “trivselkilon”. Jag tror fortfarande att hon är riktigt bra –  jag tror på en god prestation direkt och en bra säsong. 

4 Wishforluck (V5-5) blev påriden i sista starten och hon fick ett jättefult sår på bakbenen och en avtrampad sko. Jag tror hon går på både dt och gräs – jag tror hon skulle passa alldeles utmärkt på Jägersro Galopp då hon är liten och smidig. Det får vi se, men Derby Day Sprint ligger i tankarna även om det är långt dit. Jag tycker att 1200 meter är mitt i prick – hon har sprintstam. Hon är lugn i träning och är ett sådant proffs – hon slickar upp maten, det finns aldrig ett korn kvar. Hon är supercool och stark i huvudet – det kommer man en bra bit med – den mentala biten. Hon är startsnabb och jag blir inte förvånad om hon plockar ner motståndarna. Hon tränar jättebra, är väl förberedd och min bästa segerchans för dagen, avslutar Maria Andersson. 

Inleder Ocean Side med seger? 

Vi har tippat Ocean Side etta i årets första lopp och detta efter att ha tagit pulsen på Maria Andersson efter det sista träningspasset. Det är en otroligt jämn så kallad “Open handicap” som kan sluta hur som helst. Vi har dock en god känsla för att Ocean Side kommer väl förberedd – ja, de brukar göra det från Maria Johanssons stall och hon segerprocenten 2022 var 23 procent och 2023 19 procent. 

undefined

Ocean Side och Leonard Rios fantomspurtade till seger den 22 oktober före Cousteau och Alina Öhgren. Foto: Elna Björklund/Svensk Galopp

2 Ocean Side (V4-1) är det bra med. Leo (Leonard Rios) är nöjd med hur förberedelserna varit och dagens finslipning (läs: lördag), hälsar Maria Johansson.  

Väl mött på premiären och lycka till med spelet.