Nyheter

Black Coffee starkast i Altamiralöpning

Publicerad
Carlos Lopez och Love You Vero försökte stjäla Altamiralöpning, den korta varianten av Svenskt Oaks, men Jacob Johansen var vaken och kunde fånga in den undflyende ledaren kort före mål tillsammans med Black Coffee.
Black_Coffee_728
Black Coffee Foto: Stefan Olsson

– Nu var hon tillbaka i den gamla formen som hon visade som 2-åring, kommenterade jockeyn Jacob Johansen direkt efter målgång. Carlos [Lopez] hade några längder, men jag var rätt säker på att hon skulle komma tillbaka.

Och visst stämde Jacob’s tankar. 100 meter före mål var Black Coffee först.

– Idag hade vi ett bra utvändigt startspår, hon kunde lifta med och fick ett snällt löp, analyserade tränaren Lennart Reuterskiöld Jr. Hon trivs dessutom hemma och det var okey motstånd, men inte det värsta.

Black Coffee fick 200 000 kronor för sin seger och ägarna/uppfödarna Lennart och Jacqueline Henriksson var givetvis mycket glada.

– Det är en enorm känsla att få stå här, sa Jacqueline. Vi vet att hon kan en hel del, men det har varit lite halvmotigt i år.

Black Coffee är uppfödd på Henrikssons gård strax utanför Höör och deras uppfödning – och satsning på fina ston – har vuxit rejält.

– Tyvärr lever inte Black Coffees mamma mer, men vi har åtta ston och åtta föl hemma. Totalt har vi nu 24 hästar på gården, men nu kan det inte öka mer eftersom vi har fullt i stallen.

– Det är en hel del jobb, speciellt när det är såhär varmt, inflikade Lennart Henriksson. Men de är det värt när man får stå här som en vinnare.