Nyheter

Björling och Vång kommenterar chanserna på Bro Park

Publicerad
Claes Björlings två starthästar är relativt nya i stallet och de är mycket intressanta för spelarna. De har nu hunnit med en start vardera i den nya regin och alla spelare vet vad tränare Björling kan uträtta. Catharina Vång startar en spännande trio som alla har form och stallet är klart på uppåtgående nu igen.
dook6ofpjhzbfh77efm
Claes Björling (t.v.) i vinnarcirkeln efter Allhallowtide och Rebecca Colldins seger i januari 2020. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Först ut är Claes Björling som kommenterar sina två högintressanta chanser nedan. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

2 Sir Gnet var jag nöjd senast som trea då han gick ner till 1400 meter som han aldrig gått på förut i hela sitt liv. Det var lite för kort, han närmade sig hela vägen till mållinjen. Nu är det 1600 meter och det tror jag är mitt i prick. Det är en guldhandicap och bra hästar i loppet. Det är ett öppet lopp. Han jobbar bra. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

6 Cara Dune är en mycket grön häst och springer mest och tittar runt. Men, nu har vi satt på honom sidoludd och han har gått jobb med sidoludden och det var en märkbar förbättring. Man måste ta med i beräkningen att han bara gjort fem starter i sitt liv, varar två som tvååring och tre som treåring så det finns utrymme för förbättring. Jag tror absolut att han är med i segerstriden. Båda mina hästar jobbar bra, avslutar Claes Björling. 

Stall Vångs trio

Är det dags för Jungle Dream nu? Vi har utnämnt honom till denna jackpotomgångs stora drag i V64-1. Han är först och Catharina Vång kommenterar alla sina hästar nedan. 

V64-1

1 Jungle Dream har ju gått på gräset i somras. Han gick då utan blinkers och sidoludd då jag inte vill ha det på gräset och han var lite ofokuserad. Han ser ut som en sprinter och kommer han bara i väg så hoppas att det är hans tur den här gången. Han står löjligt lågt i handicaptal. Han frontade från spår tre i en Sunday Special och var då tvåa efter Hootenanny (2021).

undefined

Jungle Dream är en kämpe som har skrällchans i V64-1. Ett drag, helt enkelt. Här vid seger med Elliot Öhgren i amatörloppet Silverhästen 2021. Foto: Elina Björklund 7 Svensk Galopp

V64-2

7 All About Fun tycker jag att det är hans tur att å vinna nu. Han var med i samma lopp som Jungle Dream senast. Elliot har vunnit för oss förr och sitter upp nu. Det är full sula från boxarna och så får det hålla så länge lampan lyser. Han gillar att löpa så. Han bär vikt bra då han är så stor. Det ser bra ut.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

14 Spenzer är en frontrunner och det är startspåret emot. Det enda positiva med det spåret är att han inte har någon utvändigt om sig. Senast fick han gå i fromt och öppnade hårt. Jag var väldigt nöjd med den insatsen. Han gick inte upp så mycket i tal. Elione (Chaves) upp igen, avslutar Catharina Vång. 

En reaktion från redaktionen är att Spenzer måste vara snabbare ut än någonsin om han ska få sin ledning, men Elione Chaves vet hur man gör. Han var kraftigt förbättrad senast vid seger och sitt “gamla jag” igen.