Nyheter

Bettina Andersen om Klampenborg

Publicerad
Bettina Andersen har haft full form på stallet hela året och på lördagen har hon fem starthästar.
DSC_834
Bettina Andersen har några intressanta starthästar på Klampenborg Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hur ser du på möjligheterna för dina startande?

-Alla mina hästar har börjat sätta vinterpäls så det är alltid svårt att bedöma om de tappat lite form. Jag tycker annars att året varit bra och att mina hästar har hållit formen hela året så om de skulle tappa form nu så är det rätt tid på året att göra det.  Det krävs hästar som fungerar på det krävande underlaget imorgon för att vinna, för banan är riktigt blöt hälsar Bettina Andersen. 

-My Little Sister (V4-1)hoppas vi tar sin maidenseger imorgon. Hon har visat  tidigare att hon klarar en mjukare bana. Det lilla negativa är att det är ett litet sto och kanske är hon inte tillräckligt stark om banan blir alldeles för krävande. Hon har satt lite päls. Det är ett fint sto och jag tror hon räcker en bra bit här.

-Hongkong Hemi (V4-4) var bättre senast med blinkers och kommer ut på en mer passande distans nu. Broadway (V4-4) gör alltid sitt. Jag hoppas i första hand på pengar med de båda.

I Copenhagen Golden Mile har du två startande Mylegend och Sandtastic. Vad tror du om deras chanser?

-Båda ska ha bra chans att vara med där framme, som jag ser det är det Monte Carlo som ska besegras. Sandtastic (V5-4) har varit fin i år och visat god form, men har hög vikt. Mylegend (V5-4) har satt lite vinterpäls. Hon har gjort det bra i år.

Vad tror du är din bästa vinstchans under dagen?

-MyLegend är väl den jag tror har bäst chans och även My Little Sister, men med det sagt så tycker jag att alla mina hästar startar med lite chans imorgon avslutar Bettina Andersen.