Nyheter

Berneklint dominerar dagen

Publicerad
Frågan är vilken om det var sprinterstjärnan I Kirk eller Pramms-segraren Plata o Plomo som imponerade mest under dagen. De två segrarna gav totalt 900 000 kronor till hårdsatsande hästägarna Hästgruppen i Lund. Carlos Lopez satt i sadeln på de båda Susanne Berneklint tränade hästarna.
I_Kirk_739
I Kirk helt överlägsen i Lanwades Stud Jägersro Sprint (L) Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Det var två riktiga speedwaysegrar i dagens två huvudlöpningar. I Pramms Minneslöpning (L) tryckte Carlos Lopez av Plata o Plomo (e.Paddy O'Prado) direkt från start och lyckades ta ledningen från Appelina (e.Appel Au Maitre) som gick med i draget en längd bakom. In mot sista sväng gick Appelina upp utvändigt, men då svarade Plata o Plomo enkelt och väl in på upploppet gick den amerikanske importen ifrån. Red Hot Chili (e.Eishin Dunkirk) hade fått en perfekt invändig ritt av Martin Rodriguez och när luckan kom på upploppet närmade sig Red Hot Chili snabbt och var bara slagen en halv längd av segraren.

Kanske hade Carlos Lopez noterat att No Comment (e.Naaqoos) skrällde till i V64-inledningen efter en offensiv ritt i ledningen. Lopez sände iallafall ut storfavoriten I Kirk (e.Eishin Dunkirk) till ledningen i Lanwades Stud Jägersro Sprint (L). Han höll en ledning en bit utanför railen, men in i kurvan dök han ner på innern och utökade ledningen. De sista tvåhundra begärde Lopez lite extra trots en behaglig ledning och I Kirk svarade med att försvinna ifrån fältet ytterligare. Segern togs med fem lätta längder på tiden 1.10,5. I Kirk visade med eftertryck att han är för bra för Skandinavien och han skulle utan problem hävda sig på hög nivå i USA. Bakom I Kirk gjorde Riwaj en jätteinsats som tvåa, klart före övriga och bevisade att han är en häst som duger i sprintereliten.

I Malmö Vårhandikap segrade Bokan (e.Soldier of Fortune) under nye jockeyn Dale Swift efter att ha plockat ned lågviktaren Arctic Walz (e.Wiener Walzer) in mot mållinjen. Lovande treåringen Nipozzano (e.War Command) var bara bäst i en löpning och tar sikte mot Voterlöpning. V64 avslutades med en Sunday Special där 1 Labjaar skrällde till och såg till att utdelningen på sex rätt skrevs till 87 730 kronor