Nyheter

Bent Olsen om vårt singelstreck på söndag

Bent Olsen vann Derbyt i fjol efter det att Red Cactus först hemfört Derby Trial. Vi tror på samma scenario i år då den danske tränaren tar ut Grey Flash i det viktiga förloppet till årets viktigaste klassiker - Derbyt!
– Han är 90 - 95 procent i form, men god nog för att fort vinna det här på ren klass, kommenterar Bent Olsen.
Red_Cactus_7200_1_WtaCcb9
Samma "connections" på årets Derby Trial-vinnare? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Amerikansk härstammade Grey Flash (e. The Factor e. War Front) har direkt dirttrackstam och vi kan inte tro att hästen skulle underprestera på Jägersro nu på söndag. Treåringen kommer till Derby Trial med ungefär samma profil som Red Cactus gjorde i fjol och vi gillade verkligen vad vi såg i Dubai näst senast. 

Hur är läget med Grey Flash?

Grey Flash ska inte ha några bekymmer med underlaget - han var på Jägersro i fjol och gjorde alls inte bort sig den gången. Jag är nöjd med vad Grey Flash presterade i Dubai och han kom hem som en tuffare häst. För mig är den längre distansen bara ett plus och för mig var det en enkel sak att välja det här loppet än Voter som jag tycker ser stentufft ut. Det går inte att jämföra honom med Red Cactus - det är två helt olika typer av hästar rent kroppsligt. Det är i Derbyt han ska vara som bäst, så är det ju.  Han är 90 - 95 procent i form, men god nog för att fort vinna det här på ren klass, kommenterar Bent Olsen