Nyheter

Bent Olsen om starthästarna på Klampenborg

Publicerad
Det är Klampenborgs sista tävlingsdag för säsongen och vi har hört några ord med Danmarks vinstrikaste tränare om hur han ser på sina chanser under lördagen.
Bent_Olsen01-X2_vsNWaM3_6A3u73
Bent Olsen har haft sin bästa säsong någonsin 2019. Kan det bli fler segrar på lördag? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I dagens första lopp så har Bent Olsen tre av de fyra startande i loppet. Vad tror du om chanserna och hur lägger du upp det?

-Jag ger inga order till hur loppet ska ridas utan ryttarna får själva styra upp det. Acapello har visat bra fart och var inte så långt slagen på Bro Park i sin senaste start. Grey Flash kan mycket mer än visat. Han ser fin ut och skulle han visa något av den kapacitet han har då är det ingen som slår honom här. Stoneeye's Kitten visade bra form i sin senaste start och allt ser bra ut efter det loppet. 

I den andra avdelningen på V4 så har du tre till start. Gimme Love har du talat gott om tidigare vad tror du om möjligheterna nu?

-Gimme Love var jag besviken på senast på Bro Park i starten innan dess så kopplade han av väldigt bra och var knappt slagen tvåa. Jag tycker det ska vara en bra chans. Lannister kan bli fin, han gör sin första start och är ute för att lära i första hand. Wonder Why har tagit sitt debutlopp på ett bra sätt. Hon har gått framåt efter det och jag tror han blir bra. Jag tycker hon ska vara med där framme. 

I den sista avdelningen på V4 som också är den första avdelningen på V5 har du också ett antal hästar till start bland annat den gamle kämpen Cabanac. Hur ser du på chanserna?

-Cabanac är jättefin och har under åren levererat flertalet goda prestationer till stallet. Han är en outsider i det här fältet. Hongkong Honcho har satt vinterpäls. Han har visat bra form och plockar pengar med hem. Valde gjorde en bra insats senast och han tror jag kommer att vara med helt uppe när det avgörs. 

Kan det vara dags för vinst nu i den andra avdelningen på V5?

-French Warrior har varit kort slagen i två starter i rad nu. Det måste vara hans tur nu. Banan ska passa och det ska var en bra chans. Hongkong Ace var ute i ett tufft St Leger senast. Jag räknar med att han inte är långt ifrån det och han kan överraska. 

Slutligen i den tredje V5 avdelningen har du två startande.

-Både Lea och Miss Spectre var ute på kortare distans senast. Miss Spectre slutade trea och står bra till tycker jag för att blanda sig i det. Lea var det för kort för sist den här uppgiften ser mycket bättre ut hon kommer att göra en bra insats här. Jag tror båda mina har chans.