Nyheter

Bent Olsen om sina starthästar på den norska Derbydagen

Publicerad
Bent Olsen har nio hästar att sadla på den norska Derbydagen och vi har kollat läget med den gemytlige danske championtränaren.
– Jag tycker det är Grey Flashs tur att vinna ett storlopp, kommenterar Bent Olsen med ett skratt.
xkjab2vx8ffhaoizzaq
Ännu en Derbyseger för Bent och Lone? Här är Red Cactus på bild. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den andra avdelningen på V64-spelet har du två till start, Miintaka och Talisman. Läget med dessa?

Miintaka är okej i ordning och han fungerar på Övrevolls gräsbana. Viktläget är rätt bra och jag hoppas på en bättre placering. Att vinna blir dock tufft tror jag, säger Bent Olsen.

Talisman är den vassare av mina två i loppet. Formen är som den ska vara. Glöm loppet senast, det var alldeles för mycket vikt den dagen. Jag tror på lite segerchans, säger Bent Olsen.

Vad säger du om Acapello i V64-3?

Acapello gör alltid sitt bästa och formen är det inget fel på. Nu sätter jag på blinkers och hoppas att han ska tända till på det. Hästen har vunnit med Chaves tidigare och jag tror på en god insats och en bättre placering, säger Bent Olsen.

Prinsesse Kia i V64-5. Allt väl med henne?

Prinsesse Kia är i väldigt fin författning för dagen och visst tror jag att hon kan lite mer än aktuellt formtal. Startspåret och distansen passar perfekt och för mig ser loppet öppet ut. Jag tror på chans, säger Bent Olsen.

Och vad säger du om din topphäst Learn By Heart i Marit Sveaas (V64-6)?

Learn By Heart har tränat mycket bra och förbättrat efter sin andraplats i Oslo Cup. Han är helt i ordning! Det är ett stenhårt lopp såklart, men vi ska göra vad vi kan för att vinna, varnar Bent Olsen.

Tvåårige Double Two i lopp 7 - hur är dagsstatusen där?

Double Two tappade en massa från start i debuten, men reparerade sedan mycket fint i ett stenhårt sällskap. Han lär vara framsatt med loppet i kroppen och även om det är ett tufft lopp igen tycker jag att min häst ska kunna vara en outsider, säger Bent Olsen.

Silverstone (lopp 9) har varit lite sämre enligt oss i några starter. Kommentar tack?

Silverstone passar klart bäst på en lite blöt bana - det har varit alldeles för snabbt underlag i de senaste starterna. Formen är där den ska vara och jag måste tro på chans om det blir rätt bana för min häst, säger Bent Olsen.

Två hästar i Derbyt (lopp 10) ska sadlas ut. Vad säger du om Never Gone och Grey Flash?

Never Gone är en häst i stor utveckling - jag gillar honom. Jag tror att han kommer göra ett bra lopp och tjäna lite pengar i stenhård konkurrens, säger Bent Olsen.

Grey Flash har mött de bästa och inte alls gjort det dåligt i årets starter. Han ser mycket bra ut i träningen inför detta och är ju kraftigt gynnad av gräset och den långa distansen. Jag tror att han kommer fungera fint på Övrevoll och jag tycker det Grey Flashs tur att vinna ett storlopp, avslutar Bent Olsen.