Nyheter

Bent Olsen om sina startande i Norskt Oaks

Publicerad
Den danska championtränaren Bent Olsen reser med två hästar till Övrevoll på onsdagen. Båda två startar i det klassiska Norskt Oaks som är den andra avdelningen på V5.
i-nFBKJSp-X
Silverstone har en bra chans att vinna Norskt Oaks Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vad säger du om säsongen 2019?

-Det har varit en bra säsong, jag kan verkligen inte klaga. Det är min bästa säsong rent pengamässigt, att jag sedan fick vinna Svenskt Derby som är det största loppet i Skandinavien att vinna som jag ser det gör ju bara det hela ännu bättre, berättar Bent Olsen. 

Du har två hästar till start i Norskt Oaks på Övrevoll. Båda två står bra inne i loppet och det är bara fem hästar som kommer till start. Vad tror du om deras chanser?

-Båda två har visat bra form Silverstone fortsätter att leverera bra insatser varje gång och jag var nöjd med fjärdeplatsen senast. Hon har matchats i de stora loppen och har haft en lång säsong.  Det kan så klart ta på krafterna så här i slutet på säsongen.  Meringue har fördel av att inte ha startat lika ofta som Silverstone och haft en lika lång säsong. Hon har nu har tagit tre raka vinster på ett bra sätt. Hon var väldigt bra i handicap mot de äldre och har kommit fint igenom det loppet. Jag tycker jag sitter med två bra möjligheter i loppet. Det är svårt att skilja dem åt. Det handlar mycket om vem som är piggast för dagen, nu när det närmar sig säsongsavslutning, förklarar Bent Olsen