Nyheter

Bent Olsen om sina hästar till Dubai

Publicerad
Bent Olsen reser ner till Dubai med tre hästar det är Grey Flash, Learn By Heart och årets vinnare av Svenskt Derby Red Cactus. Galopptips har hört lite om Bents tankar inför resan dit.
Red_Cactus_755
Red Cactus är en av de hästar som Bent Olsen reser till Dubai med Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Du har tre stycken som just nu är klara för Dubai och ska resa ner. Vem reser ner med dem?

-Det är Polly ( Tine Hansen) och Carlos (Lopez) som åker ner och tar hand om hästarna på plats

Vad har du planerat för hästarna? 

-Grey Flash (e. The Factor) kan mycket mer än han visat så här långt i Skandinavien. Jag skulle tippa att han kommer att visa minst fem kilo bättre i Dubai än han visat hittills i Skandinavien. Tanken är så klart 2000 guineas. jag har tittat på en del lopp och där finns en flera för honom, men först får vi se hur han klarar av resan och värmen. Efter det så får vi se vailka lopp det blir. 

-Learn by Heart (e. Frankel) är också en som jag tror kan visa mer än vad han har i handicap. Det han visade när han vann Stockholms Stora Pris är riktigt bra och efter det har han gått med ett kilo mer än övriga då han vunnit i ett Gr.3. Det är först nu han börjar utvecklas och jag tror att han kommer att göra bra ifrån sig nere i Dubai. Hans bästa distans ligger mellan 2000-2400 meter, då kommer han till sin rätta och kan slappna av på ett bra sätt.

-Red Cactus (e. Hard Spun) är betydligt bättre än sitt tal. Jag tycker det är en undantagshäst. Titta bara på sättet han vinner sina lopp på. Tänk på att han löpte stark i 2000 guineas i Dubai förra året trots en dålig start. han har haft en lång paus, Nu får vi se var han och Learn By Heart ligger när de jobbar ihop i Dubai. Jag menar att jag har Skandinaviens bästa häst på distansen.

Det är mycket gräslopp över de längre distanserna nere i Dubai vad tror du om det för Red Cactus?

-Learn By Heart föredrar gräset och Red Cactus går bra på dirt, men Red Cactus vann Svealandlöpning förra året på gräset glöm inte det. Jag menar på att Red Cactus är en internationell grupphäst. Det finns flera lopp med massor av pengar i Dubai är bara hästen i ordning så blir det spännande. Det viktigaste är att de får det bra i Dubai och att de är skadefria inför nästa säsong. tanken är att  Red Cactus och Learn by Heart ska vara redo för uppgifterna i Skandinavien redan i maj då både Pramms Memorial och Scandinavian Open rids, hälsar Bent Olsen