Nyheter

Bent Olsen om Red Cactus och övriga starthästar på derbydagen

Bent Olsen gästar ofta Jägersro och den svenska derbydagen är inget undantag. Red Cactus blir troligen favorit i Svenskt Derby och Bent låter förhoppningsfull inför den stora uppgiften.
Red_Cactus_9727_1cFDdzI
Kan Red Cactus vinna Svenskt Derby 2019? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I Svenskt Derby (GS75-6) startar Bent Olsen den troliga favoriten Red Cactus (e.Hard Spun) som imponerade stort senast på Jägersro och segrade enkelt på en tid som skulle resulterat i derbyvinst de senaste fem åren. Hur är det med Red Cactus?

-Allt är som det ska och han är i ordning för uppgiften. Distansen är ett plus för honom. Det är ett riktigt tufft derby i år med bra hästar och det gäller att det stämmer på vägen. Red Cactus var bra och  vann med nio längder senast, skulle han bara vinna så är jag nöjd med det resultatet den här gången. Jag ser med tillförsikt fram emot Svenskt Derby berättar Bent Olsen.

Så här tror Bent om sina övriga chanser under derbydagen.

Lopp 2 

2 Grey Flash (e. The Factor) han är förbättrad sedan senaste starten och ser bättre ut nu. Jag tror på en bra chans. 

Lopp 3 

3 Lea (e. Eishin Dunkirk) möter tufft motstånd. Hon är inget vinnarbud, men kan förhoppningsvis passera några konkurrenter till slut.

Lopp 4 (GS75-1)   

4 Brownie (e. Sunday Break) slår inte I Kirk, men kommer att gå ett mycket bra lopp.

Lopp 6 (GS75-3)

9 Prince Charming (e. Lord Of England) han är riktigt bra. Om han fungerar på Jägersro då tror jag på vinst.

10 Primacor (e. Primatico) Fungerade inte på banan senast och gick inte att känna igen. Han fungerar bra på Jägersro. Går han som senast på Jägersro så kommer han att tjäna bra pengar här.

Lopp 7 (GS75-4) 

2 Xanthippe (e. Zoffany) har stor kapacitet. Visade lite av sin kapacitet som fyra i 1000 Guineas bakom Queen Rouge. Kan med lite tur dyka upp där framme. 

Lopp 10 (GS75-7) 

4 Cabanac gör alltid bra insatser på Jägersro. Trivs på banan och dyker säkert upp där framme igen