Nyheter

Bent Olsen om Red Cactus och övriga startande på söndag

Den svenska Derbyvinnaren Red Cactus, tränad av Bent Olsen i Danmark och ägd av Lone Kaj -Nielsen, startar på söndag i Hurricanelöpning med 500 000 kr i förstapris.Det ser på förhand ut som en bra möjlighet för Red Cactus att följa upp triumfen i Svenskt Derby med ytterligare en seger. Galopptips har intervjuat Bent Olsen om stallets chanser.
Red_Cactus_1278_okWrm0R
Vinner Red Cactus igen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Hur har Derbyvinnaren Red Cactus (e. Hard Spun) tagit loppet ?

-Han kom tillbaka från Derbyt på bästa sätt och har tagit det loppet bra. Efter den starten har han fått ta det lugnt. 

Hur bra tror du egentligen Red Cactus är?

-Det handlar om en av de bättre jag haft. Han är praktfull och  mycket kapabel. Brownie (e. Sunday Break) var ju fantastisk och fick formtal 96. Det är en bit dit för Red Cactus men han är under fortsatt utveckling. Jag är lite förvånad över att Red Cactus bara har fått 88 i formtal. Han kan definitivt mer än talet handicappern gett honom. Han jobbar med Jubilance (e. Oratorio) som har 91 just nu i tal så jag vet vad Red Cactus är kapabel till meddelar Bent 

Vad tror du om chansen i Hurricanelöpning med Red Cactus?

-På det viset han vunnit både Svenskt Derby och Derby Trial så har han visat hur bra han är. Det är klart jag måste tro att han vinner nu berättar en mycket förhoppningsfull Bent Olsen.

Så här tänker Bent Olsen om sina övriga starthästar på söndag.

V64-2 4 Prinsesse Kia (e. Arcano) visar bra fart. vann ett maidenlopp senast och det är så klart tuffare nu. Vi får se hur hon hanterar dirten.

V64-4 2 No Comment (e. Naaqoos) har haft ett fantastiskt år. Trivs väldigt bra på Jägersro och gör bra insatser varje gång där. Han går inte lika bra på Klampenborg verkar det som. Allt verkar som det ska med honom.

V64-6 2 Simola (e. Hallucinate) jobbade bra häromdagen. Hon är ny i min träning och jag har svårt att uttala mig om chanserna, men det är tufft motstånd.

Lopp 1 5 Grey Flash (e. The Factor) han är på väg uppåt i form och det kommer att bli en riktigt bra 3-åring avslutar Bent Olsen