Nyheter

Kan Bent Olsen leverera fler vinnare på lördag?

Publicerad
Bent Olsen visar toppform i stallet och sadlar ut vinnare varje tävlingsdag för tillfället. De senaste tävlingsdagarna i Danmark har vi fått se hans fina Sankt Peder vinna Jydsk Derby och senast Prince Charming i Dansk 2000 Guineas. På lördag sadlar Bent ut nio hästar och vi har hört efter hur Bent ser på deras möjligheter.
BentOlsen_MONZA-X
Monza får testa på något nytt i Super Sprint på lördag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vad säger du om dina två startande i dagens första V4?

-Alberone (e. Born To Sea) gör alltid bra lopp. Han har hög kapacitet, men använder sig inte alltid av den. Jag tror han är med i striden. Jubilance (e. Oratorio)är en riktig kejsare. Han gör bra insatser oavsett motstånd och bör vara med bland de första i mål.

I den andra avdelningen har du Prinsesse Kia (e. Arcano).

-Hon gjorde en bra insats senast och skulle hon göra om den insatsen nu så måste hon kunna vara med där uppe när det avgörs den här gången med. 

Vad säger du om Slice Of Life (e. Sayif)som inte riktigt kommit igång än och Valde (e. Special Quest) som var bra senast?

-Jag trodde på vinst på Jägersro näst senast. Slice Of Life har inte kommit rätt på det än i år. Han har kapacitet och skulle det stämma så kan han, men han får gälla som en outsider tills vidare. Valde i samma lopp måste vara en bra vinstchans. Han vann senast på ett bra sätt senast och formen är bra. 

Monza (e. Footstepsinthesand) provar något nytt i den sista V4 avdelningen i Super Sprint. 

-Ja det kan man lugnt säga. Monza ska mest få det här som ett lopp i kroppen inför Stockholm nästa vecka. Man ska inte glömma att hon är riktigt snabb.

Iron Lady (e. Royal Experiment) som startar i den tredje V5 avdelningen låg du lite lågt på inför senaste starten, men hon gjorde ett bra lopp då.

-Hon gick bra senast, hon såg farlig ut i loppet och gav sig sent. Hon brukar alltid göra bra lopp på Klampenborg och är en ständig outsider.

Vad säger du om chanserna för  Hongkong Ace (e. Lord Of England)  och The Winther Storm (e. Kahyl)i den fjärde avdelningen på V5?

-Hongkong Ace behöver en eller två starter till sedan tror jag det kan det vara dags. Han saknar viktig rutin än så länge. The Winther Storm hade en otroligt bra finish i senaste starten och om han bara kan följa med fältet så har han en vass speed till slut avslutar Bent Olsen