Nyheter

Bent Olsen låter allmänt uppåt inför söndagen

Publicerad
Alltid sympatiska dansken Bent Olsen reser över sundet med fem hästar. Han vann Svenskt Derby förra året med Red Cactus och han tror han kan göra det även i år med Grey Flash.
Red_Cactus_7200_IBuwDH
Red Cactus vann Svenskt Derby i fjol - repris i år? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vad säger du om Tristan Torkdahl i GS75-2 som gör sin första start för dig?

-Tristan Torkdahl är ny i min träning. Det är några tuffa motståndare emot och dom får han svårt att besegra, men jag hoppas på en bra prestation, säger Bent Olsen. 

Miintaka har oftast gått väldigt bra på Jägersro. I sina senaste starter har han gått väldigt bra på gräset också. Vad tror du om möjligheterna för honom i GS75-3?

-Miintaka har visat bra form i år. Jag tror han kommer att göra en bra insats och ta en bra premie även om han går med ett kilos övervikt den här gången. Han ska inte glömmas bort även om en häst som Suspicious Mind är svårslagen om han går som senast, konstaterar Bent Olsen.

I GS75-4 startar du stoet Nascetta som imponerade stort vid en enkel seger i sin senaste start, men var klart sämre i starten innan på Bro Park.

-Nascetta är bra - det är bara att glömma hennes näst senaste start. Hon reste väldigt dåligt till Bro Park och så här i efterhand så borde jag kanske strukit henne. Hon blir bättre och bättre. I senaste starten vann hon väldigt lätt. Jag tror definitivt hon kan vinna loppet och hon är min bästa segerchans på dagen. Hade loppet ridits på Klampenborg hade jag varit säker på seger, konstaterar Bent Olsen.

I Svenskt Derby GS75-6 sadlar du ut intressanta Grey Flash som har förberetts under vintern i Dubai. I sin senaste start på kortare distans var han inte långt slagen som femma. 

-Grey Flash har jag otroligt stor tro på och jag tror han kan vinna Derbyt. Jag vet att min häst är bra och det har han visat tidigare. Det är Svenskt Derby och Norskt Derby som har varit hans huvuduppgifter hela tiden sedan han köptes. Han var bara slagen med två längder i 2000 Guineas på Övrevoll. För två starter sedan testade han distansen och banan  på Jägersro igen efter tre månaders vila. Jag var nöjd med de besked jag fick då. Han är mycket förbättrad och nu sätter jag på blinkers på så han fokuserar bättre. Det kommer att bli fart i loppet och det gynnar min häst. Derbyt har samlat ett fantastiskt fint fält, men jag tror på bra chans. Förberedelserna har i alla fall varit perfekta och jag har inga ursäkter om det inte skulle gå bra, hälsar Bent Olsen.  

I GS75-7 har du Jägersro bekantingen Cabanac till start. Han brukar leverera bra insatser och trivs på banan. Vad tror du om hans möjligheter i den här tuffa handicapen?

-Cabanac går alltid bra på Jägersro och i detta lopp. Han har så klart blivit äldre, men har han en bra dag så ska han kunna dyka upp i segerstriden, avslutar Bent Olsen.