Nyheter

Bent Olsen inför Klampenborg

Publicerad
När det är dags för tävlingar på Klampenborg har så klart Bent Olsen flera till start. Vi har tidigare skrivit om hans debuterande tvååring Nascetta i det första loppet. Självklart har vi också kollat upp vad han tror om sina andra startande hästar.
Primacor_519
Kan Primacor utmana favoriterna i Danskt St. Leger

I den andra avdelningen på V4 startar Bent Olsen två hästar. 

- 4 Valde var jag besviken på senast han fungerade inte alls på banan. Normalt gör han alltid bra insatser på Klampenborg. 6 Slice of Life i samma lopp kan om han vill, men det bestämmer han helt själv konstaterar Bent

I Fabella löb (V4-4)har han ett par bra chanser.

-1 Meringue vann senast. Blev störd då annars hade hon vunnit lekande lätt. Hon är med däruppe och slåss om segern. 10 Lea tycker jag gjorde en bra insats på Bro Park senast och den insatsen räcker en bra bit här. Hon är entaktad men inte helt borta ur striden. 

I Hendes Majestæt Dronningens Ærespræmieløb (V5-1) har Bent Olsen favoriten 7 French Warrior som dottern Lea Olsen rider.

-French Warrior har hög vikt, men det ska vara en bra möjlighet. Lea gör det bra när hon rider, senast hon red honom så var det för kort. Distansen borde gynna honom och det ska vara en bra chans.

I Danskt St. Leger (V5-2) startar Bent Olsen halva fältet.

-4 Sankt Peder var fantastiskt bra på Bro Park i sin senaste start. I Danskt Derby blev det helt fel för honom. Han kan bättre än den insatsen på Klampenborg och jag tror på bra vinstchans. 3 Primacor gör det bra. Han vill inte ha för mycket regn och blött. Distansen kan vara i överkant, men i ett litet fält kan det gå sakta i början och då ökar Primacors möjligheter. 6 Hongkong Ace står definitivt distansen, men har ännu inte visat samma som de andra.  

I ett tvåårs-lopp (V5-4) startar Bent två av de fem.

- 1 Gimme Love springer och spänner sig i loppen. Skulle han slappna av så duger han en bit. 4 Khal Drogo har mött tuffa sällskap hela tiden. Han borde kunna blanda sig i striden.