Nyheter

Bent Olsen inför Klampenborg

I Derby Trial Stakes på Klampenborg startar Bent Olsen två av de mer betrodda till det danska derbyt, Sankt Peder och Silverstone. Vi frågade Bent vad hans tankar är om chanserna under lördagen.
BentOlsen_SILVERSTONE_DEN-X2_2
Kan Silverstone vinna Derby Trial Stakes på Klampenborg? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I Derby Trial Stakes (lopp 6) har du tre hästar till start, vad tror du om deras möjligheter?

-Sankt Peder (e. Reliable Man)  har inte gjort mycket fel hittills. Var inte långt från segern i Vinterfavoriternas. . Det handlar om en otroligt fin 3-åring. Han kommer att göra bra ifrån sig och har segerchans. Siktet är att han ska vara som bäst till Danskt Derby, det viktiga är att han gör en bra insats. Silverstone (e. Pistachio) har gjort det bra och trivs på distansen. Det är en segerchans, men precis som för Sankt Peder är det ett led i matchningen inför Danskt Derby. Jag har svårt att skilja Sankt Peder och Silverstone åt, berättar Bent. Hongkong Ace (e. Lord Of England) är kapabel och utvecklas för varje start. Han jagar derbybiljetten här och jag hoppas på en bra insats. 

Vi har kollat upp Bents övriga starter på lördagen.

Stoneeye's Kitten (lopp 1) gjorde en bra insats senast. Det ska vara en ok chans. Targaryen (lopp 1) i samma lopp är ute för att få ett lopp i sig och få tävlingserfarenhet.

Talisman (lopp 5) är riktigt bra i ordning, jag tror på bra chans. 

No Comment (lopp 7)  har gått fantastiskt bra på Jägersro. Jag upplever att han är bäst där, men vill ändå prova här. Jag blir inte besviken om han inte visar samma form nu som på Jägersro.

Meringue (lopp 8) tränar bra och hade otur i Norskt 1000 Guineas. Hon bör vinna. 

Miss Spectre (lopp 8) var bra i sin senaste start och är helt klart på gång, henne ska man se upp med.