Nyheter

Bent Olsen startar hela stallet!

Publicerad
Hemmatränare Bent Olsen har laddat rejält inför den danska derbyhelgen. Med 27 starthästar lär han att dyka upp i vinnarcirkeln under helgen.
Learn_By_Heart_1386_q2ezFK
Kan Learn By Heart vinna Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3)? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bent Olsen sadlar ut hela 27 hästar under derbyhelgen. Det måste vara unikt att ha så många hästar starthästar en sådan helg?

-Det är många startande. Jag tror jag hade några färre förra året. Tanken är att vi ska vara med och prova överallt, skrattar Bent Olsen.

-Jag har ett stort stall med bra hästar. Både för mig och mina kunders skull är det viktigt att vara med när det gäller. Jag är i topp bland tränarna i Skandinavien just nu. Då ska man också vara med när pengarna betalas ut, konstaterar Bent.

I lördagens huvudlöpning Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3) har Bent två startande, 

Alberone (lopp 6) har jag förväntat mig mer av, men än har det inte blivit så. Han har saknat det där sista när han möter de bättre, men han var trea förra året i det här loppet, bara slagen med en längd av vinnaren.

Learn By Heart (lopp 6) har visat att han kan. Vann på ett väldigt bra sätt på Bro Park i Stockholms Stora Pris(Gr.3). Han är inte helt lätt att ha att göra med, men han kan väldigt mycket de dagar allt stämmer. Skulle han fungera på bästa sätt tror jag han kan han vinna det här loppet väldigt lätt. Han har väldigt hög kapacitet, berättar en påtagligt nöjd Bent Olsen.

Här följer Bents funderingar om en del av de övriga av lördagens starthästar

Gimme Love (lopp 1) debuterar vi får se vad han kan.

Targaryen (lopp 1) var mycket bra på Övrevoll som tvåa . Han borde kunna vara med här.

Slice Of Life (lopp 9) gjorde det bra vid segern med Lea i sadeln. han kan en hel del och formen verkar bra. Det ska vara en bra chans att kunna vinna igen.

Valde (lopp 9) har också gjort bra insatser på slutet. Han löper alltid helt upp med de främsta. Han stiger i vikt och har höjts några kilo för varje start. Frågan är om handicappern har tag i honom nu.