Nyheter

Benny Anderssons treåriga sto Lavender's Blue har en spännande uppgift i Fillies Trial Stakes

Publicerad
Benny Andersson både äger och har fött upp Lavender's Blue som vann en imponerande seger första dagen på Craven-meetinget i Newmarket för en månad sedan och nu på lördag gör stoet sin andra start.
RP_ID0034515
Lavenders Blue - Robert Havlin Foto: Mark Cranhamphoto.com

Lavender's Blue (e. Sea The Stars) som tränas av Amanda Perrett ska starta på Newbury i ett listedlopp, nämligen Fillies Trial Stakes på lördag. I debuten red Robert Havlin stoet, men nu har man Jim Crowley i sadeln och det ser ut som en mycket intressant uppgift för henne. Fillies Trial Stakes är ett lopp som alltid har flertalet bra ston till start och förra årets vinnare var Sea Of Class (e. Sea The Stars) som senare på säsongen var knappt slagen av Enable (e. Nathaniel) i  Prix de l’Arc de Triomphe.

Samma konstellation som hade Sea Of Class har nu  Sea Of Faith (e. Sea The Stars) till start. Hon avslutade mycket vasst som fyra på Sandown förra månaden och blir mycket betrodd, men vi är inte imponerade av den formen. Amanda Perrett-tränade Lavender's Blue blir troligen undervärderad på den öppna marknaden imorgon, då det kommer några högklassiga ston från de större tränarna och de drar så klart till sig spel.