Nyheter

Belmont Invitational Derby

Publicerad
Vi har tidigare skrivit om New Yorks nya serie för gräshästar. Niels Petersen och Privilegiado blev inbjudna till Belmont, men tackade nej.
saratoga_RlQM3t
Nu flyttar man från Saratoga till Belmont igen

Jockey Club Derby Invitational Stakes har ett segerpris på 535 000 dollar och en prissumma på jämna miljonen. Vikten för alla är 55 kilo och distansen är 2400 meter gräs. 

9 ekipaga är anmälda och Privilegiado (e.Sea The Moon) hade säkert inte gjort bort sig i sällskapet. Från England kommer Spanish Mission (e.Noble Mission) med Jamie Spencer i sadeln. Kretsen kring Spanish Mission gör ingen hemlighet av att man tror sig ha en stjärna och livsmålet är Melbourne Cup. David Simcock tränar Spanish Mission som dock har amerikanska ägare. Spanish Mission har en Grupp 3 seger på meritlistan och stoltserar med ett formtal på 95. Ytterligare två hästar kommer över från Europa. Listed-segrande Pedro Cara (e.Pedro The Great) kommer från Frankrike och det gör även San Huberto (e.Speightstown) tränad av Fabrice Chappet.

Den Galopptips håller högst i hemmalaget är Digital Age (e.Invincible Spirit) tränad av Chad Brown. Brown tar hem det mesta på gräset och sätter upp Javier Castellano som är en av de bästa ryttarna i USA på just gräset. Digital Age kostade över 4 miljoner kronor på Tattersalls i oktober 2017 och tog tre raka segrar på gräset i början av året. Digital Age har varit nära i både Belmont Derby Invitational och Saratoga Derby Invitational och står helt klart på tur för seger. Visst är distansen lång för Digital Age, det hade den inte varit för Privilegiado!