Nyheter

Beauty Generation en av de bästa i världen

Publicerad
Det blev tionde segern på raken för Hongkongs stora stjärna John Moore tränade Beauty Generation när sjuåringen vann Celebration Cup(Gr.3) på Sha Tin.
beaut
Beauty Generation är en av världens bästa hästar

När alla talar om Enable som världens bästa och hur bra hon är så ska man inte glömma bort Beauty Generation.  En sak är definitiv han är i alla fall Hongkongs bästa miler. 

Det här var tredje raka segern i Celebration Cup, en handicap över 1400 meter. Han står tuffare till för varje gång, men fortsätter att leverera imponerande insatser. Den här gången så satte han även banrekord över distansen.  En fantastisk insats med tanke på att valacken hade vilat i fem månader innan den här starten.  Nu har han tre banrekord på Sha Tin över distanserna 1400, 1600 och det tredje över  2200 meter.

- Åldern har ingen betydelse, det såg hela världen idag. Han är bäst i Hongkong och en av de bästa i världen sa en stormande glad John Moore om stallets stjärna efter vinsten. 

- Jag skulle älska att resa ut med honom och visa övriga världen hur bra han egentligen är. Om allt går enligt planerna och ägaren också vill så blir det Dubai. Nu närmast blir det start den 20 oktober i The Group 2 mile avslöjade tränaren efter vinsten. Skicklige australiensaren Zac Purton satt i sadeln på Beauty Generation precis som han gjort i de senaste tio starterna då det blivit vinst. Ni kan se Beauty Generations segerlopp här.  

-Jag har ridit många bra hästar och vunnit flertalet stora lopp, men jag har aldrig suttit i sadeln på en häst som har kvaliteter av en champion förrän jag red honom. Det är härligt att få rida och sitta i sadeln på en så bra häst har Zac Purton tidigare sagt om Beauty Generation.

Beauty Generation (e. Road To Rock)  har nu gjort 28 starter och vunnit 16 av dem. Han har valts till årets häst i Hongkong två gånger och jagar nu titeln för tredje gången. 

Här kan ni se en film om Beauty Generation som Racing Post gjort.