Nyheter

Beauty Generation besegrad återigen

Publicerad
John Moore tränade årets häst Beauty Generation hade en bra uppgift framför sig på söndagen, men det gick inte vägen för honom att vinna Jockey Club Mile(Gr.2).
beauty_
Beauty Generation fick se sig besegrad i Jockey Club Mile

Beauty Generation (e. Road To Rock)  har valts till årets häst i Hongkong två gånger. I år jagar han titeln för tredje året i rad, men de senaste starterna har satt kronan lite på sne.. Nu har han som varit den stora stjärnan i Hongkong fått se sig regelrätt besegrad två starter i rad. Beauty Generation var stor favorit 13 kronor för en satsad tia, trots att han blev besegrad i sin senaste start. Zac Purton som satt i sadeln på Beauty Generation red till från start och tog ledningen samtidigt styrde han tidigt ut för att ge sin häst ett så bra lopp som möjligt. När upploppet nalkades så såg loppet ut att ha blivit perfekt för Beauty Generation, men den där sista speeden han brukar ha fanns inte där den här dagen.  

Waikuku (e. Harbour Watch) heter vinnaren som besegrade Beauty Generation i Jockey Club Mile(Gr.2) han tränas av  John Size och reda av ingen mindre än "Magic Man"  Joao Moreira som fick ett fantastiskt bra lopp och då kunde avgöra till slut. Tvåa i mål blev Ka Ying Star och inte bättre än trea nämnda Beauty Generation.

- Min häst har varit jämnheten själv. Han har gått framåt lite för varje start och kan gå fram ännu lite mer till loppet i december. Det kommer att bli en ännu tuffare uppgift, så det behövs att han har gått framåt än mer till dess, kommenterade John Size efter segern. 

Det var så klart dystra miner efter att Beauty Generation inte infriade favoritskapet. 

-Vi är så klart besvikna på hans insats. Han kan mycket mer än det han visade idag och förhoppningsvis kan han visa det och göra sig själv rättvisa nästa gång när de möts med lika vikt, sa en påtagligt fundersam Zac Purton efter Beauty Generations insats. 

Tränaren till Beauty Generation John Moore försökte  låta lite mer positiv.

- När han kom in på upploppet så förväntade jag mig att han skulle gå ifrån till seger med ett par längder, men det hände inget. Nu får vi försöka göra vad vi kan så han är redo för nästa uppgift. Jag är väldigt förhoppningsfull att han kommer att visa sig från sin bästa sida då och han var inte slagen med mycket trots allt. Så insatsen är inte så dålig, avslutade John Moore när han intervjuades efter insatsen. 

Här kan ni se loppet.