Nyheter

Battaash nära drömgräns

Battaash segrade komfortabelt på Glorious Goodwood. På vägen mot segern över 1000 meter uppmätte Battaash hastigheter upp mot 80 kilometer i timmen!
RP_ID00321856_DupNkYc
Battaash är en av världens bästa sprinters, nu med en deltid som stödjer de som hävdar att han är bäst i världen Foto: Racing Post

Det var under den andra tvåhundringen i King George Stakes (Gr.2) som Battaash (e.Dark Angel) klockades i 78,25 km/h en fenomenal tid som underlättades av en snabb bana och att det går lätt nedför över 1000 meter på Goodwood. Battaash älskar uppenbarligen förutsättningarna. Det här var den tredje raka segern i löpningen och bookmakers delade endast ut 1,25 gånger pengarna i Starting Price. ATGs spel blev tyvärr inställt. Galopptips.se satte det stora V4 systemet och det blev några skrällar i övriga race. 

I Queen's Plate Glorious Stakes (Gr.3) segrade Desert Encounter (e.Halling) och här finns det en direkt formlinje till Stockholm Cup International (Gr.3) då Desert Encounter var den som besegrade Thundering Blue (e.Exchange Rate) i Canadian International (Gr.1) efter att Thundering Blue segrat i Cupen.