Nyheter

Battaash bara bäst!

Publicerad
Sprintern Battaash var helt elektrisk i Nunthorpe Stakes (Gr.1). På förhand talades det om att han skulle utmanas av treårige Ten Sovereigns, men Battaash visade att gammal är äldst.
battaashjohngrossic
Battaash krossar motståndet på The Knavesmire Foto: John Grossick / Racing Post

Redan från start var det fördel Battaash (e.Dark Angel). Ten Sovereigns (e.No Nay Never) var långsam ut ur boxarna och hängde aldrig med i det snabba tempot. Han lär gå upp i distans efter den här insatsen. 

Battaash däremot var bra med redan från början och tillhörde täten längre ut på rakbanan. 400 meter kvar ryckte Jim Crowley och Battaash exploderade ifrån fältet. Battaash bara fortsatte att gå undan och segern blev överlägsen. Battaash har haft 103,5 som högst i formtal, men bedöms bara till 101,5 i nuläget. Efter dagens prestation lär Battaash utnämnas till världens bästa sprinter och om man väljer att gå till Breeders' Cup Turf Sprint är det svårt att se någon slå Battaash. Nästa race på agendan är dock Prix de l'Abbaye (Gr.1) och efter den här insatsen sänkte bookmakers oddset till 1,90 på Battaash.

Faktum är att insatsen av Stradivarius (e.Sea The Stars) i Lonsdale Cup (Gr.2) bleknar när man har Battaash utklassning på näthinnan. Stradivarius var som väntat ensam på banan och segrade till oddset 1,20. I och med segern tog Stradivarius för andra året på raken den bonus om en miljon pund som delas ut till den stayer som lyckas segra i Gold Cup, Goodwood Cup samt Lonsdale Cup. Stradivarius har nio raka segrar och har inte förlorat sedan oktober 2017. 

I Gimcrack Stakes (Gr.2) för tvååriga hingstar segrade Threat (e.Footstepsinthesand) på ett övertygande sätt. Efter två andraplatser under Royal Ascot och Glorious Goodwood spelades Threat till favorit. Oisin Murphy placerade sig bakom ledarna och gled upp till attack 400 meter kvar och gick sedan undan relativt komfortabelt.