Nyheter

Bästa milerstoet tar hem Vasen

Publicerad
Bloomers' Vase har lockat skandinaviens bästa ston över 1600 meter gräs. Det är ovisst och ett fullt fält där ingen är riktigt chanslös. Här följer en presentation av fältet.
My_Adelia_771
Hur länge håller My Adelia i Bloomers'? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi börjar med den norsktränade armadan. 10 Appelina tränas av Wido Neuroth och i sadeln sitter sonen Jan-Erik. Appelina var tvåa bakom Icecapada i år och Appel Au Maitre-avkomman är minst lika bra på gräs som på dirttrack. Appelina var trea, slagen med hals i Pramms Memorial (L) och lär bli hårt betrodd. Formmässigt är hon extremt jämnt matchad med 11 High As A Kite som segrade i både Norskt 1000 Guineas och Norskt Derby. Manduro-dottern hade varit gynnad mot många i fältet om distansen varit längre, men slog Appelina här på Bro Park i höstas över distansen. 10 Seaside Song tränades av Lars Kelp i början av karriären och skickades sedan till Frankrike och Pia Brandt. Nu är hon i Norge hos Cathrine Erichsen och i årsdebuten blev det en enkel seger i en bättre stolöpning. Seaside Song löpte ifjol jämnt med hästar som Victor Kalejs och får hon bara en löpning på väntan på gräset spurtar hon förbi många över upploppet, det lär Carlos Lopez se till. 9 Ginseng var långt efter Seaside Song i senaste mötet och får slå ur underläge vilket även gäller Niels Petersen tränade 5 Swan Black som dock var en rejäl bit före Ginseng då.

Hemmalagets färger försvaras av 2 Willochra som är amatörtränad på Angarn av Anna Meier. Willochra var fyra här ifjol och tål att göra jobbet själv där framme. Läget är perfekt även om det blir tufft på talet. Årets utropstecken inom Svensk Galopp är 3 My Adelia som gått från en bra Silverhäst till en riktig Guldhäst. Hon har hunnit med sex starter i år för sin tränare Sandra Brolin. I tidernas begynnelse segrade My Adelia i Frankrike på gräset. I Sverige har hon gjort det bäst på dirttrack och över längre distanser. 4 Ella Fitz står sämst till i fältet, men är bra på hemmabanans gräs. 13 Miss Maybach gör en spännande start för Patrick Wahl. Hon är en miler med stora fartresurser, men obevisad på gräset. Paul Fitzsimons kommer upp med 7 Fire In The Sky från Jägersro och även här är gräset ett visst frågetecken även om hon gick bra här på gräset i en start i höstas. Det här är en betydligt tuffare uppgift något som inte 12 Marta från Vanja Sandrups formstall behöver bekymra sig lika mycket över. Marta är på god väg att etablera sig i stoeliten, men även hon har varit bäst på dirttrack.

Från Göteborg kommer Lotta Månsby med 6 Vallance Road som var trea i fjol. Hon är måhända bäst över lite kortare, men har en härlig speed.

De danska färgerna försvaras av Bent Olsen tränade 1 Miss Riverdance och 8 Lea. Här är det normalt inga bekymmer med gräset, dock går man upp i klass och slår ur underläge. 15 Tante Tove har skrällt förr på Bro Park under Nicolaj Stott. Den Sören Jensen tränade damen kommer med dunkel form, men med Stott i sadeln kan allt hända. Jokern i leken.