Nyheter

Baker Tilly Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) – Revanschmötet

Publicerad
Baker Tilly Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) har sex hästar i startboxarna.
agwznjlb7bhgzlglutx
Suspicious Mind och Carlos Lopez vann förra året. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Fyra av dessa tränas av Lennart Junior Reuterskiöld som verkligen dominerar Jägersro i år. 4 Gold Tyranny (Zoffany) segrade i den här löpningen 2018 och 2019, men blev “bara” tvåa ifjol. Nu är det chans till revansch och visst såg Gold Tyranny lysande ut i genrepet när han förvisso förlorade till 6 Suspicous Mind (Appel Au Maitre) som också är den häst som slog Gold Tyranny ifjol.

Nina Lindberg Lensvik tränar den här valacken som går minst lika bra på Jägersro som på Klampenborg. En stenhård kamp mellan dessa båda är att vänta och frågan är Suspicious Mind och Carlos Lopez vann förra året. vad Juniors 1 Harry (Maxios) och 5 Orb Craft (Mastercraftsman) kommer att hitta på. Båda är starka, men står tufft till viktmässigt då det inte är en handicap. Treårige 2 Crystal Keys (Appel Au Maitre) får tre viktiga kilon och är nu tillbaka på hemmabanan efter två försök på gräset.

Från Bro Park kommer Madeleine Smith med 3 Espen Hill (Helsinki). Espen Hill var senast fyra i Stockholm Cup International (Gr3) och det ska bli spännande att se hur han trivs på Jägersros dirttrack. Espen Hill kommer alltid med en rejäl spurt, men hur många placeringar hinner han ta på det korta upploppet?

Trots att det bara är sex hästar till start är det en mycket högklassig löpning och det är bara att börja spekulera i taktiken och vem som är mest gynnad av eventuell underpace eller överpace.

undefined
undefined